(φωτ. Ο Βλαντίμιρ Κράμνικ στο Ντόρτμουντ το 1993) Η ιστοσελίδα της ChessBase δεν διαφημίζει το Sparkassen Chess Meeting 2017 του Ντόρτμουντ μόνο λόγω του γεγονότος ότι διεξάγεται στην έδρα της εταιρείας τη Γερμανία αλλά και για πιο αντικειμενικές αιτίες: Το φετινό κλειστό τουρνουά, πέρα από το ότι είναι πολύ ισχυρό όπως πάντα, είναι αφιερωμένο στον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Βλάντιμιρ Κράμνικ από τη Ρωσία ο οποίος συμμετέχει από το 1992 πρακτικά συνεχώς. Οι μόνες χρονιές που απείχε ήταν το 1994 και το 2002. Ο Κράμνικ κατάφερε ένα επίτευγμα. Έχει κερδίσει τον όμιλο των γκρανμέτρ 10 φορές.
Στο φετινό τουρνουά που αρχίζει το Σάββατο 15 Ιουλίου στις 16:30 ώρα Ελλάδας στον ισχυρό όμιλο εκτός του Κράμνικ θα αγωνιστούν: Βασιέ-Λαγκράβ (Γαλλία), Βόιτατζεκ (Πολωνία), Αντρεϊκιν (Ρωσία), Γιου (Κίνα), Φεντοσέεβ (Ρωσία), Νισιπεάνου (Γερμανία), Μπλουμπάουμ (Γερμανία).
Το επίσημο σάιτ: https://www.sparkassen-chess-meeting.de. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια ωραία παρτίδα του Κράμνικ από το τουρνουά του 2016: