Η Παλαιόχωρα Χανίων, παραθάλασσια κωμόπολη και λιμένας στο Λιβυκό πέλαγος. Το άρθρο της ελληνικής wikipedia για την Παλαιόχωρα εδώ

Την Τετάρτη 19 Ιουλίου, στις 5.30 το απόγευμα,  αρχίζει το 10ο Όπεν Διεθνές Τουρνουά της Παλαιόχωρας που διοργανώνεται από το Δήμο Καντάνου-Σελίνου και τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων και θα είναι ένα από τα ισχυρότερα που θα διεξαχθούν στη χώρα αυτή τη χρονιά.
Το τουρνουά θα είνα ελβετικό 9 γύρων, θα ολοκληρωθεί στις 26 Ιουλίου και τα συνολικά χρηματικά έπαθλα είναι 7.000 ευρώ (πρώτος νικητής: 1.800 ευρώ).
Ο κατάλογος των συμμετοχών που  ενημερώνεται συνεχώς στην ειδική σελίδα του τουρνουά στα chess-results περιλαμβάνει έως τώρα 212 σκακιστές και σκακίστριες από πολλές χώρες. Ανάμεσα στους κάτοχους διεθνών τίτλων μετράμε 19 γκρανμέτρ.
Είχα παίξει στο αντίστοιχο περσινό τουρνουά και οι εντυπώσεις μου από τη διοργάνωση και τη διαμονή στην μικρή πόλη ήταν πραγματικά οι καλύτερες. Φέτος, αν βρω χρόνο, θα προσπαθήσω να στείλω μερικές συνοπτικές ανταποκρίσεις και φωτογραφικό υλικό.
Η σελίδα του τουρνουά εδώ