Μια περιοχή στο Χαϊνάν στη Νότια Θάλασσα της Κίνας, όπου βρίσκεται και η πόλη Τανζού. Μια μικρή νησιωτική έκταση όπου σε λιλιπούτειο είδωλο απεικονίζεται η πινακοθήκη της αχανούς σύγχρονης Κίνας. Δηλαδή τοποθεσίες που είναι σαν να έχουν βγει από αρχαίο παραμύθι και λίγες εκατοντάδες μέτρα παραπέρα τα τυφλά κτίρια-μεγαθήρια από γυαλί που στεγάζουν τις πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Στο Τανζού από τις 9 έως τις 18 Ιουλίου διεξάγεται ισχυρότατο κλειστό διεθνές τουρνουά όπου αγωνίζονται 10 σκακιστές και με συνολικά έπαθλα 60.000 δολαρίων.  Τα σούπερ τουρνουά δυναμικότητας δεν αποτελούν σπάνιες εκδηλώσεις στις μέρες μας, δεν είναι γεγονότα που αφήνουν ίχνος στην ιστορία του παιχνιδιού όπως τα αντίστοιχα παλιότερα που γνωρίζουμε από την παράδοση και τη βιβλιογραφία. Υπάρχει όμως και μια ακόμη διαφορά. Οι καλύτεροι είναι πολύ πολύ νέοι. Βλέπει κανείς τις παρουσιάσεις και τα βίντεο των αγώνων και νομίζει ότι μεταφέρθηκε σε αίθουσα με μαθητές λυκείου ή σε φοιτητικό εργαστήρι.
Στο 8ο Τουρνουά του Τανζού τις ζωηρότερες αγωνιστικές εντυπώσεις συγκεντρώνει ο 18χρονος Κινέζος Βέι Γι (2738) που προηγείται με 5 βαθμούς σε 6 αγώνες (4 νίκες και 2 ισοπαλίες) έχοντας διαφορά 1.5 βαθμού από την ομάδα των σκακιστών που βρίσκεται στη δεύτερη θέση: Λε (Κίνα, 2726), Ιβαντσούκ (Ουκρανία, 2729), Ντιγκ Λίρεν (Κίνα, 2789). Στις επόμενες θέσεις της κατάταξης βρίσκουμε τους Βαγκ (Κίνα, 2698), Νάιντιτς (Αζερμπαϊτζάν, 21712), Γιου (Κίνα, 2753), Μαλαχόβ (Ρωσία, 2722), Πονομαριόβ (Ουκρανία, 2699), Λου (Κίνα, 2638).

Το επίσημο σάιτ είναι το chess.sport.org.cn αλλά η αγγλική σελίδα δεν λειτουργεί σωστά, προτιμήστε για ζωντανή μετάδοση παρτίδων την ειδική σελίδα του τουρνουά στο chess24 chess24.com/en/watch/live-tournaments/danzhou-supergm-2017

Από τον 3ο γύρο: