(φωτ. Ο Ν. Γεωργιάδης, αριστερά με τα λευκά κομμάτια, στον αγώνα του 3ου γύρου με αντίπαλο τον Γάλλο GM Ετιέν Μπακρό) 

Άρχισε στις 22 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 2 Αυγούστου το σκακιστικό φεστιβάλ της ελβετικής πόλης Μπιλ, το οποίο, όπως κάθε χρονιά, περιλαμβάνει πληθώρα τουρνουά κλασικού χρόνου ανά δυναμικότητα, αγώνες ράπιντ και μπλιτς, σιμουλτανέ και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις.
Στη φετινή διοργάνωση, στο ισχυρότερο από τα τουρνουά που απαρτίζουν το φεστιβάλ, το κλειστό Grandmaster Tournament, αγωνίζεται και ο ΙΜ Νίκο Γεωργιάδης, που ανήκει σκακιστικά στην Ελβετική Ομοσπονδία και είναι ελληνικής καταγωγής. Είχε παίξει και πριν λίγες εβδομάδες στο πρωτάθλημα Α’ Εθνικής στο Ρίο της Αχαϊας.

Στο Grandmaster Tournament όπου συμμετέχουν ισχυρότατοι γνωστοί GM, δηλαδή ο Μορόζεβιτς, ο Χαρικρίσνα, ο Μπακρό, ο Λέκο, ο Πονομαριόφ, η Χου Γιφάν και ο Βαγκανιάν, ο Γεωργιάδης έχει σημειώσει στους 3 πρώτους γύρους 3 ισοπαλίες με ισχυρότερους σκακιστές κατά τους βαθμούς αξιολόγησης.

Οι αγώνες ξεκινούν καθημερινά στις 3 μ.μ. ώρα Ελλάδας και μεταδίδονται ζωντανά (και με εξαιρετικό ζωντανό σχολιασμό μέσω λάιβ βίντεο) από την ιστοσελίδα του φεστιβάλ beta.bielchessfestival.ch