(φωτ. το Καρπενήσι στην Ευρυτανία. Μέσα στα βουνά, παραμένει κατά κάποιο τρόπο ένας “κρυφός” προορισμός. Αν μάλιστα ο επισκέπτης δεν τραβήξει το χειρόφρενο στη μικρή πόλη και κατευθυνθεί για λίγο στα χωριά αετοκορφές της περιοχής με τις χωμάτινες διαδρομές, τα γεφύρια και αν θελήσει να διακρίνει με αρκετό κόπο τη σκιά του πρωτοκαπετάνιου της αντίστασης- τόσο μακριά και τόσο κοντά στην ιστορία)

Το 7ο Σκακιστικό Όπεν Καρπενησίου που συνδιοργανώνουν ο Σκακιστικός Όμιλος Καρπενησίου “For-Mat” και η ΕΣΣΚΕ έχει προγραμματιστεί για το τριήμερο 1-3 Σεπτεμβρίου 2017 σε αίθουσα του ξενοδοχείου Averis. Θα είναι ελβετικό τουρνουά 6 γύρων, σε δυο ομίλους δυναμικότητας. Ο χρόνος σκέψης έχει οριστεί σε 75 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας και επιπλέον 30 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση το οποίο κατατάσσει το τουρνουά στους αγώνες με κλασικό χρόνο σκέψης. Θα διεξάγονται 2 γύροι την ημέρα. Για όσους αποφασίσουν να φτάσουν πιο πριν, στις 31 Αυγούστου το απόγευμα θα γίνει στο ξενοδοχείο ράπιντ τουρνουά Fischer Random.
Οι διοργανωτές έχουν μεριμνήσει για προσιτές τιμές στο ξενοδοχείο, αλλά η διαμονή δεν είναι υποχρεωτική εκ της προκήρυξης. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την συμπλήρωση του προβλεπόμενου αριθμού συμμετεχόντων στο e-mail: esskechess@gmail.com καθώς και στην κυρία Γιώτα Βαϊοπούλου τηλ: 6977419923. Η προκήρυξη εδώ