Απονομή σε νεανική κατηγορία σε παλιότερο διεθνές τουρνουά “Αποκόρωνας” που είχε γίνει στους Αρμένους. Ο Αποκόρωνας 2017 θα γίνει θα γίνει στον οικισμό Πλάκα, με θέα τον κόλπο της Σούδας και την χερσόνησο του Ακρωτηρίου. Ταξιδιωτικές πληροφορίες για την Πλάκα Χανίων εδώ

Από τις 25 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το πολύ ισχυρό Διεθνές Όπεν Αποκόρωνας 2017 με κύριο διοργανωτή τον Όμιλο Αντισφαίρισης Χανίων (ΟΑΧ), έναν ιστορικό σύλλογο μιας και είναι ο πρώτος σκακιστικός σύλλογος της Κρήτης που εγγράφηκε στην Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, το 1973, με πρωτεργάτη τον αείμνηστο γιατρό Κώστα Μπουζάκη, την τόσο σπουδαία μορφή για το χανιώτικο και το κρητικό σκάκι. Το φετινό Διεθνές Όπεν θα γίνει στην Πλάκα Αποκορώνα, 22 χιλιόμετρα από τα Χανιά, θα είναι ελβετικό 9 γύρων και τα συνολικά χρηματικά έπαθλα είναι 5.000 ευρώ (1ος νικητής 1.500 ευρώ).

Υπάρχουν οικονομικές προσφορές διαμονής σε ξενοδοχεία της περιοχής μέσω των διοργανωτών, ενώ για όσους επιλέξουν να μείνουν στην πόλη προβλέπεται καθημερινή δωρεάν μετακίνηση από Χανιά και επιστροφή. Δηλώσεις συμμετοχής στους Νίκο Σγουρό 6978777543, Γιώργο Μυλωνάκη 6972442935 και στο e-mail: avoulgaridou@mrsh.gr

Στον κατάλογο των παικτών βρίσκουμε έως τώρα 11 GM και πολλούς ακόμα κάτοχους διεθνών τίτλων (IM, FM, WGM, WIM). Ισχυρότεροι παίκτες έως τώρα στις συμμετοχές οι Φέντορτσουκ (Ουκρανία, 2633), Νικόλοβ (Βουλγαρία, 2585), Χαριτόνοβ (Ρωσία, 2563).
Ο σύνδεσμος chess-results που ανανεώνεται τακτικά με τις νέες εγγραφές εδώ και η προκήρυξη με τις οργανωτικές λεπτομέρειες και το πρόγραμμα εδώ.