Από το ωραιότατο πάρκο στον πολυχώρο “Μάνος Λοΐζος” στη Θηβών 245 στη Νίκαια όπου και φέτος, όπως όλα τα τελευταία χρόνια, θα διεξαχθεί  το Διεθνές Τουρνουά Νίκαιας “Τιμή στην Εθνική Αντίσταση”. Φέτος, η 25η διοργάνωση.

Από τις 26 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου θα γίνει το Διεθνές Τουρνουά της Νίκαιας με διοργανωτή τον Φυσιολάτρη Νίκαιας και συνδιοργανώτρια την ΕΣΟ αφού στον Α΄ όμιλο του τουρνουά ενσωματώνονται το 27ο Πανελλήνιο Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα και το 20ό Πανελλήνιο Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών.

Πρόκειται για το μαζικότερο σε συμμετοχές όπεν που γίνεται κάθε χρόνο στην Αττική, νομίζω και στην Ελλάδα. Και φέτος το τουρνουά θα είναι 9 γύρων, σε 2 ομίλους δυναμικότητας. Τα έπαθλα συνολικά 2.500 ευρώ που διαμοιράζονται σε τέσσερις κατηγορίες πέραν της γενικής κατάταξης (γυναικών, βετεράνων S55, έλο < 2200, νικαιώτης σκακιστής). Το γενικό παράβολο συμμετοχής είναι 30 ευρώ με μερικές μειώσεις ή και απαλλαγές σε κατηγορίες σκακιστών που περιγράφονται στην προκήρυξη.

Οι τρείς πρώτοι-τες Έλληνες-ίδες της κατάταξης των Πανελλήνιων Ανοιχτών Ατομικών Πρωταθλημάτων προκρίνονται στα αντίστοιχα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα που θα διεξαχθούν το 2018.

Η προκήρυξη εδώ και ο σύνδεσμος chess-results με τις συμμετοχές που ανανεώνεται συνεχώς εδώ

* Τρεις μέρες πριν την έναρξη, στις 23 Αυγούστου το απόγευμα, θα διεξαχθεί στη Μάντρα της Κοκκινιάς το 37ο Ανοιχτό Ράπιντ, χωρίς παράβολο, ένα εμβληματικό για την γειτονιά και για το ελληνικό σκάκι τουρνουά, που ξεκίνησε την δεκαετία του 1970 με την πρωτοβουλία του Νίκου Ορνιθόπουλου.