Όλοι οι παίκτες σε όλους τους ομίλους, περίπου 720 άτομα, αγωνίζονται στην ίδια αίθουσα, σε ένα εκθεσιακό κέντρο. Παρά τον μεγάλο αριθμό των παικτών και τους πολλούς θεατές, η αίθουσα είναι πολύ ευρύχωρη, τα τραπέζια σε απόσταση μεταξύ τους και δεν ακούγονται συχνά ήχοι που ενοχλούν τους παίκτες. Οι 35 πρώτες σκακιέρες του Α’ Ομίλου μεταδίδονται live και 12 από αυτές προβάλλονται μέσα στην αίθουσα. Οι ανακοινώσεις γίνονται στα Λετονικά και στα Αγγλικά.

Ήσυχη η Ρίγα, καταπράσινη, γεμάτη μουσεία, μνημεία, γλυπτά. Ιδρύθηκε στις αρχές του 13ου αιώνα και έχει διατηρήσει τα παγανιστικά σύμβολα της εποχής. Κάθε χρόνο οι διοργανωτές του τουρνουά εντάσσουν στις παράλληλες δραστηριότητες (blitz, τουρνουά πινγκ-πονγκ, δεξίωση) μια ξενάγηση στην παλιά πόλη. Η ξενάγηση περιλαμβάνει περπάτημα περίπου δύο ωρών με αφήγηση των μύθων και παραδόσεων της πόλης και μια ώρα βόλτα με πλοίο.

Μένουμε στον κοιτώνα του Πολυτεχνείου, περίπου 600 μέτρα από το χώρο αγώνων. Τα δωμάτια είναι μεγάλα, ευάερα, με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα. Για την επίδοσή μας στο τουρνουά, δε θα μιλήσω, γιατί προσωπικά δε με παίρνει 🙂

Στις φωτογραφίες φαίνεται η θέα απο τον κοιτώνα, δηλαδή, μια πανοραμική άποψη του campus του RTU, ο αγωνιστικός χώρος, και διάφορα σημεία της παλιάς πόλης, δείγμα της ιστορίας της. Στην άκρη ενός καταπράσινου πάρκου, στολισμένου με λουλούδια, βρίσκεται ένα διακριτικό μνημείο αφιερωμένο στο μάγο της Ρίγα. Τον 8ο Παγκόσμιο Πρωταθλητή Σκακιού, Μιχαήλ Ταλ.

***Σημ. του διαχειριστή: Περιήγηση στις φωτογραφίες με τα βέλη. Η πρώτη ανάρτηση για το τουρνουά, με λινκ προς το σάιτ της διοργάνωσης και τους πίνακες συμμετοχόντων στην ανάρτηση του skakistiko της 6ης Αυγούστου, μερικές αναρτήσεις πιο κάτω.