Η 17χρονη Σταυρούλα Τσολακίδου, τρεις φορές φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια σε κατηγορίες νεανίδων, συμβάλλει πολύ στην προβολή του σκακιού με την αναγνωρισιμότητά της σε ευρύτερο κοινό – που έχει μάθει για τις επιτυχίες της. Ακόμη, όσο της επιτρέπουν οι αθλητικές της υποχρεώσεις, ταξιδεύει συχνά σε πόλεις της περιφέρειας για αγώνες επίδειξης που λειτουργούν ευνοϊκά για την εικόνα του σκακιού. Στη φωτογραφία, σιμουλτανέ στο Αίγιο στις αρχές Ιουλίου.

Στις 3 Σεπτεμβρίου, η ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων συνδιοργανώνει με το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας σκακιστική εκδήλωση στην Καλαμπάκα. Οι διοργανωτές θα τιμήσουν την σκακίστρια από την Καβάλα Σταυρούλα Τσολακίδου για την προσφορά της στο ελληνικό σκάκι που αναγνωρίζεται μέσω των επιτυχιών της. Στη συνέχεια, στις 11 το πρωί, η Τσολακίδου θα αντιμετωπίσει σε σιμουλτανέ, 25 σκακιστές και σκακίστριες στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, της Καλαμπάκας.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 6, η δραστηριότητα θα μεταφερθεί στην πόλη των Τρικάλων με τουρνουά μπλιτς (3’+2″ για κάθε παίκτη), 12 γύρων, στον προαύλιο χώρο της ΣΚΑ.ΚΙ., στο οποίο θα παίξουν αρκετοί σκακιστές από τη Θεσσαλία. Λεπτομερείς πληροφορίες για τις εκδηλώσεις στο ιστολόγιο της ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων.