Η φωτό του παρελθόντος αγγίζει την ίδια οδό, στο ίδιο σημείο, μετά από δεκαετίες κάπου στην Καλαμαριά. Από ανάρτηση για τη μνήμη της συνοικίας της Θεσσαλονίκης στο biscotto.gr.

Από τις 30 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου θα γίνει στην Καλαμαριά το Όπεν Τουρνουά Καλαμαριάς, για 14η χρονιά. Διοργανωτές είναι η ΕΣ Καλαμαριάς και η ΕΣΘ. Το τουρνουά θα είναι ελβετικό 9 γύρων σε δυο ομίλους δυναμικότητας με συνολικά χρηματικά έπαθλα 1800 ευρώ.

Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυάριθμα σε συμμετοχές όπεν που διεξάγονται στη Θεσσαλονίκη σε όλη τη διάρκεια του έτους. Στον Α’ όμιλο, με δεδομένες τις έως τώρα δηλώσεις συμμετοχής στη λίστα των chess-results, ισχυρότερος σκακιστής είναι ο γκρανμέτρ Θ. Μαστροβασίλης (2506) και ακολουθεί ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας Σ. Μαλικέντζος (2445).
Παρότι οι διοργανωτές διατήρησαν τον προσδιορισμό του διεθνούς στον τίτλο του τουρνουά, στη λίστα φέτος δεν εμφανίζεται ξένος σκακιστής ή σκακίστρια.

Μια μέρα νωρίτερα, στις 29 Αυγούστου, θα γίνουν αγώνες μπλιτς στη μνήμη του Γιώργου Ιωακειμίδη, ενός από τους πιο σπουδαίους εργάτες που πέρασαν από το σκάκι της Θεσσαλονίκης. Τις προκηρύξεις για το όπεν και το μπλιτς μπορείτε να βρείτε εδώ