Σε έναν από τους ωραιότερους σκακιστικούς χώρους που λειτουργούν στην Αθήνα, το εντευκτήριο Chess Square, θα διεξαχθούν κατά το διάστημα 4 έως 11 Σεπτεμβρίου δυο σημαντικά διεθνή τουρνουά.

Το 1o Διεθνές Κλειστό Τουρνουά “ΣΟ Θωμάς Γεωργίου” στη μνήμη Σταύρου Ιατρίδη θα παρέχει δυνατότητα επίτευξης νόρμας GM & IM και μετέχουν οι πρώην πρωταθλητές Ελλάδας gm Ι. Νικολαϊδης (2561) και gm Κοτρωνιάς (2488), ο gm Καπνίσης (2469) οι Βούλγαροι gm Σπάσοβ (2506) και Κρ. Γκεοργκίεβ (2363), ο Βούλγαρος im Πετρόβ (2426), ο im Μουτούσης (2394), ο Γεωργιανός im Κετσουριάνι (2260) και οι έφηβοι σκακιστές Μήτσης (2251) και Δ. Λουτραγώτης (2194). Ο πίνακας είναι δημοσιευμένος και στα chess-results.
Τα ισχυρά κλειστά τουρνουά είχαν εκλείψει στο αγωνιστικό καλεντάρι των ελληνικών τουρνουά. Επανέρχονται με καλά πουλ τουρνουά στο Ηράκλειο και στα Ανώγεια καθώς και με το συγκεκριμένο τουρνουά του Chess Square στην Αθήνα. Η πρωτεύουσα επιδεικνύει ικανή σκακιστική δραστηριότητα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου αλλά τα ισχυρά ανταγωνιστικά τουρνουά (ελβετικά ή πουλ) είναι ελάχιστα. Το κλειστό στους Αμπελόκηπους αποτελεί μια αξιολογότατη συνεισφορά στην ισχυροποίηση των αγώνων, γενικότερα.

Παράλληλα με το διεθνές κλειστό τουρνουά, κατά τις ίδιες ακριβώς ημερομηνίες, θα γίνει το 1ο Όπεν Διεθνές Τουρνουά “ΣΟ Θωμάς Γεωργίου”, ελβετικό 9 γύρων, με συνολικά έπαθλα αξίας 2.650 ευρώ. Με βάση τις έως τώρα συμμετοχές στον πίνακα των chess-results ισχυρότερος συμμετέχων είναι ο Βούλγαρος gm Μ. Νικόλοβ (2585) που διακρίνεται συχνά σε διοργανώσεις στην Ελλάδα. Από έλληνες σκακιστές έως τώρα ισχυρότερος σύμφωνα με το έλο ο Κοτρώτσος (2267).

Για τις προκηρύξεις και πληροφορίες για δήλωση συμμετοχής στο όπεν, δείτε τις σχετικές αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του Chess Square.