Στο Σεντ Λιούις των ΗΠΑ αρχίζει αύριο το βράδυ, στις 8 μ.μ. ώρα Ελλάδας, το Fall Chess Classic που αποτελείται από δυο ισχυρά πουλ τουρνουά των 10 παικτών το καθένα. Η διοργάνωση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για το ελληνικό σκακιστικό κοινό διότι στο Β’ γκρουπ συμμετέχει ο Αντώνης Παυλίδης (φωτ.). Είναι πολύ λίγες οι φορές που σκακιστής από την Ελλάδα έχει αγωνιστεί σε διοργάνωση στις Ηνωμένες Πολιτείες και νομίζω εντελώς μετρημένες οι φορές που αυτό έγινε σε διοργάνωση ιδιωτικού φορέα και όχι στο πλαίσιο ενός παγκοσμίου πρωταθλήματος κάποιας κατηγορίας. Τα συνολικά έπαθλα είναι υψηλά (36.000 δολάρια. 22.000 στο Α’ γκρουπ και 14.000 στο Β’ γκρουπ).

Τα τουρνουά αυτά που διοργανώνουν το Chess Club and Scholastic Center of Saint Louis γίνονται τέσσερις φορές το χρόνο και το καθένα παίρνει το όνομα της εποχής του έτους που διεξάγεται. Στον Α’ όμιλο μετέχουν ανάμεσα στους άλλους οι GM Ναροντίτσκι, Μέιερ, Ζου Βενζούν, Σιμάνοβ, Ζερέμπουχ, Λι, Σβίρτς. Στον Β’ όμιλο που συμμετέχει ο gm Παυλίδης αγωνίζονται ακόμη: οι GM Φρίντελ, Σαμπάλοβ, Ραμίρεζ, Πισό, Τσάντρα, Αρίμπας Λοπέζ, ο im Πρασάνα, οι WGM Αμπραχαμιάν, Νι.

Το επίσημο σάιτ όπου μπορείτε να δείτε και το πρόγραμμα ανά γύρο είναι το uschesschamps.com/2017-fall-chess-classic ενώ όλες οι παρτίδες θα μεταδίδονται ζωντανά από το chess24, το λινκ για το Β’ γκρουπ εδώ