Αρχίζει σήμερα Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, ο γύρος των “64” στο World Cup που διεξάγεται στην Τιφλίδα. Όλες οι συναντήσεις μπορούν να περιέχουν απρόσμενα αποτελέσματα. Το πρώτο έλο των αγώνων, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κάρλσεν που στη φάση των 128 απέκλεισε όπως αναμενόταν τον Νιγηριανό fm Μπαλογκούν (φωτ.) αντιμετωπίζει τώρα το νο64, τον Ντρέεβ. Ο Βασίλης Κοτρωνιάς που έχει παίξει στο παρελθόν με τον Ρώσο γκρανμέτρ σε world cup θεωρεί πως το ματς δυο παρτίδων κάθε άλλο παρά απλή διαδικασία θα είναι για τον Νορβηγό. Ο Ντρέεβ είναι πολύπειρος ισχυρότατος σκακιστής και το στυλ παιχνιδιού του “ταιριάζει” για καλό αποτέλεσμα αντιμετωπίζοντας το παιχνίδι του Κάρλσεν. Το νο2 των αγώνων, ο Σο, παίζει με τον Μπλουεμπάουμ. Μερικά ακόμη τραπέζια, όπου ο ένας από τους δυο αντιπάλους είναι σούπερ gm του 2750+: Καρουάνα – Λένιτς, Κράμνικ – Ντεμτσένκο, Αρονιάν – Χου Γιφάν, Μαμεντιάροβ – Κοζούμποβ, Νακαμούρα – Μπρουζόν Μπατίστα, Βασιέ-Λαγκράβ – Γκράτσεβ, Γκριτσούκ – Κόρι, Ανάντ – Κοβιάλοβ.

Οι παρτίδες, όπως κάθε μέρα, αρχίζουν στις 2 μ.μ. ώρα Ελλάδας. Στο skakistiko κατά την ώρα των αγώνων υπάρχει πάνω πάνω παράθυρο ζωντανής μετάδοσης. Μπορείτε φυσικά να βλέπετε τις παρτίδες καλύτερα από το επίσημο σάιτ tbilisi2017.fide.com/ και από το chess24.com. Η πρώτη ανάρτηση του skakistiko για το World Cup που περιέχει τις βασικές πληροφορίες για τη διοργάνωση εδώ.

Όλες τις παρτίδες της φάσης των “128” που ολοκληρώθηκε χτες με τα tie break μπορείτε να τις δείτε στα ειδικά μεγάλα διεθνή σάιτ καθώς και στο σάιτ της διοργάνωσης. Μερικές είναι και αναλυμένες. Η κάλυψη των παρτίδων που παίχτηκαν είναι εκτός βεληνεκούς και δυνατοτήτων για το skakistiko, αλλά για τους πολύ βιαστικούς που θέλουν απλώς μια πρόχειρη ματιά επέλεξα δυο παρτίδες με σύντομα σχόλια του Ντέγιαν Μποϊκοβ:

Ο Αμερικανός Λέντερμαν (2565) πραγματοποίησε μια από τις εκπλήξεις αποκλείοντας από τη συνέχεια τον Ουκρανό Ελιάνοβ (2735). Ο Ελιάνοβ είναι ο μόνος παίκτης 2700+ που δεν συνεχίζει:

Ένα από τα φαβορί του τουρνουά, ο Αρμένιος Λέβον Αρονιάν (2799), προχώρησε αποκλείοντας ένα από τα άγνωστα ονόματα στην Ευρώπη, τον Νοτιοαφρικανό Κάουντερι (2450):