Πολλά από τα φαβορί αποκλείστηκαν στην φάση των “32”. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κάρλσεν που έχασε στον κανονικό χρόνο 0.5-1.5 από τον Κινέζο Μπου Ξιανζί, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Κράμνικ που έχασε 0.5-1.5 από τον Ιβαντσούκ, ο Καρουάνα στα μπαράζ από τον Νάγιερ, ο Νακαμούρα 0.5-1.5 από τον Φεντοσέεβ.
Ο προηγούμενος γύρος των “32” σημαδεύτηκε και από το περιστατικό dress code που στην εξέλιξή του οδήγησε τον Κοβαλιόβ στην αποχώρηση από το τουρνουά. Γράφτηκαν πολλές απόψεις που μπορείτε να βρείτε σε όλα τα μεγάλα διεθνή σκακιστικά σάιτ αλλά και στα δικά μας υπάρχει και ένας μικρός σχολιασμός επισκεπτών στην προηγούμενη ανάρτηση του σάιτ μας για το world cup.
Ο γύρος των “16” που οι πρώτες παρτίδες αρχίζουν σήμερα 12 Σεπτεμβρίου στις 2 μ.μ. ώρα Ελλάδας περιλαμβάνει τις εξής συναντήσεις:
Μπου Ξιανζί – Σβίντλερ
Βασιέ-Λαγκράβ – Γκριστσούκ
Ιβαντσούκ – Γκίρι
Αρονιάν – Ντούμποβ
Σο – Τζόμπαβα
Φεντοσέεβ – Ροντστάιν
Νάγιερ – Ράπορτ
Βαγκ Χάο – Ντιγκ Λίρεν

***Στο skakistiko κατά την ώρα των αγώνων υπάρχει πάνω πάνω παράθυρο ζωντανής μετάδοσης. Μπορείτε όμως να βλέπετε τις παρτίδες καλύτερα από το επίσημο σάιτ tbilisi2017.fide.com/ και από το chess24.com. Η πρώτη ανάρτηση του skakistiko για το World Cup που περιέχει τις βασικές πληροφορίες για τη διοργάνωση εδώ, η ανάρτηση για τη φάση των “64” εδώ και η ανάρτηση για τη φάση των “32” εδώ

Η παρτίδα Φεντοσέεβ – Νακαμούρα 1-0 με εκτενή σχόλια του Ντέγιαν Μποϊκοβ για το chess.com