Φωτ. από τις εκδηλώσεις του 12ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ που έγιναν στα Χανιά το σαββατοκύριακο 16-17 Σεπτεμβρίου. Δεξιά, αναγνωρίσατε τον Τάκη Πανταβό και όπως καταλάβατε ήταν επίδειξη μπλάιντ σιμουλτανέ. Όρθια η Άννα Βουλγαρίδη που διαμεσολαβούσε για τις κινήσεις. Το σκακιστικό κομμάτι των εκδηλώσεων ανέλαβαν από κοινού ο Κύδων και ο ΟΑΧ.

Δυο διεθνή τουρνουά θα διεξαχθούν στο Γεράνι Πλατανιά, κοντά στα Χανιά, από τις 20 έως τις 27 Οκτωβρίου 2017:

1) Το 3ο Δ.Τ. “Ευτύχιος Κρομμιδάκης”, ελβετικό όπεν 9 γύρων με συνολικά χρηματικά έπαθλα 1.500 ευρώ. Στον κατάλογο συμμετοχών των chess-results που ενημερώνεται συχνά βλέπουμε τα ονόματα των ελλήνων gm και πρώην πρωταθλητών Ελλάδας Ι. Νικολαϊδη και Κοτρωνιά, τους gm Σεργκέι Κασπάροβ (Λευκορωσία), Ιβανόφ (Ρωσία), Ραϊκοβιτς (Σερβία), αρκετούς im – ανάμεσά τους τον Ζαχάριεβ (Βουλγαρία – με πολυετή παρουσία ως προπονητής στην Κρήτη), τον Σουλεϊδη (ανήκει στην Ελληνική Ομοσπονδία – μένει μόνιμα στη Γερμανία και είναι πολύ γνωστός εκτός από παίκτης ως σκακιστικός δημοσιογράφος και συγγραφέας), τον Αναστ. Παυλίδη, τις wgm Κουβάτσου και Σρέμπνιτς (Σλοβενία), την wim Παυλίδου. Πληροφορίες για συνθήκες διαμονής, για δηλώσεις συμμετοχής καθώς και η προκήρυξη στην ιστοσελίδα του Κύδωνα (ο σύνδεσμος στο τέλος της ανάρτησης).

2) Τα Μεσογειακά Νεανικά Πρωταθλήματα 2017, αγώνες νέων που οργανώνει σε ετήσια βάση ο Κύδωνας. Στον κατάλογο συμμετοχών των chess-results  οι έως τώρα καταγεγραμμένες συμμετοχές δεν είναι ισχυρές σε σύγκριση με προηγούμενα τουρνουά και το πρώτο όνομα στην κατάταξη είναι η 15χρονη wfm Ζάλα Ουρχ (Σλοβενία, 2096). Βρίσκουμε πολλά ονόματα εφήβων σκακιστών και σκακιστριών από τα Χανιά με μεγάλες προοπτικές εξέλιξης, καθώς και συμμετοχές από την Κύπρο, την Αίγυπτο, τον Λίβανο και την Ιταλία.

Η ιστοσελίδα του διοργανωτή όπου βρίσκετε πληροφορίες και για όλες τις άλλες δραστηριότητες είναι: kydonchania.gr/chess/