Και σκακιστικές εκδηλώσεις φέτος, μαζί με μουσική, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, street art, θέατρο και βαριετέ, δράσεις και παραστατικές τέχνες δρόμου, διαλέξεις. Στο «μικρό Παρίσι» που έρχεται ξανά στην Αθήνα από τις 5 έως τις 15 Οκτωβρίου με την κύρια υποστήριξη της Γαλλικής Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα. Το 2013 το μικρό Παρίσι στην Αθήνα είχε σαν βασικό θεματικό άξονα εκδηλώσεων τον Αλμπέρ Καμύ για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, το 2014 την μπελ επόκ, το 2015 τα μπιστρό και τα καφέ στο μεταπολεμικό Παρίσι, το 2016 το θέμα ήταν “ομάδα και τέχνες”.
Το θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι: «Η Γυναίκα στην Ευρώπη».
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, κάτω από την πλατεία Ομονοίας, γύρω από την πλατεία Βάθης και την πλατεία Καραϊσκάκη, μέχρι τους σταθμούς Λαρίσης & Πελοποννήσου, όπου οι περισσότεροι δρόμοι έχουν εκείνα τα γαλλικά ονόματα και όπου εδώ και χρόνια συναντώνται ο αθηναϊκός αστικός πολιτισμός, η λαϊκή παράδοση, οι κουλτούρες μεταναστών, ταξιδιωτών και επισκεπτών.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων (σε όποια σημεία χρειάζεται αναλυτικό βέβαια για να μην ακυρωθεί το αυτοσχεδιαστικό πνεύμα) και οι λεπτομέρειες για το πως θα ενσωματωθεί το σκάκι στο μικρό Παρίσι θα δημοσιευτούν προσεχώς, όπως έμαθα, στην ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου ifa.gr