Στην Αττάλεια της Τουρκίας από τις 8 έως τις 14 Οκτωβρίου θα γίνει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων 2017 (στις 7 Οκτ. η τελετή έναρξης) όπου συμμετέχει και αντιπροσωπευτική ομάδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων με την εξής σύνθεση : Σ. Ναούμ (2295), Κ.-Σ. Λιοδάκης (2183), Κ. Τσαρουχάς (2126), Ν. Γεωργακόπουλος (2086), Π. Καλαϊτζόγλου (2068), Α. Πετράκη (1476), 34η στις 36 σύμφωνα με τους μέσους όρους έλο όλων των ομάδων.

Η κορυφαία ομάδα που θα διεκδικήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης (σύμφωνα με τους βαθμούς αξιολόγησης αλλά και την πραγματική δυναμικότητα των παικτών που γνωρίζει κάθε σκακιστής-θεατής)  είναι η Γκλόμπους από τη Ρωσία (Κράμνικ, Μαμεντιάροβ, Γκριστσούκ, Καριάκιν, Γκίρι, Νεπομνιάτσι, Κορομπόβ, Χισματούλιν). Πολύ ισχυρή και η Αλκαλόιντ της ΠΓΔΜ (Ντιγκ Λίρεν, Γιου Γιανγκί, Ελιάνοβ, Γιακοβένκο, Αντρεϊκιν, Κριβορούτσκο, Παντσέβσκι, Νέντεβ) καθώς και η Μεντνί Βσαντνίκ της Ρωσίας (Σβίντλερ, Φεντοσέεβ, Ματλακόβ στις πρώτες σκακιέρες). Γνωστότατους gm βρίσκουμε σε πολλές ακόμα ομάδες, ενδεικτικά: Νάγιερ, Ιναρκίεβ, Χαρικρίσνα, Ναβάρα, Νάιντιτς, Νισιπεάνου, Ζβιάγκιντσεβ, Χάμερ, Χισματούλιν, Μπάρτελ.
Ο σύνδεσμος chess-results στους άνδρες εδώ

Στις γυναίκες δεν υπάρχει ελληνική ομάδα. Η κορυφαία ομάδα σύμφωνα με τους μ.ο. έλο είναι η Μπατούμι NONA (Γεωργία – και το όνομα της ομάδας μάλλον προς τιμήν της Γκαπριντασβίλι) με Χαρίκα, Τζαγκνίτζε, Χοτενασβίλι, Μπατσιασβίλι στις πρώτες σκακιέρες. Ακολουθεί η Ούγκρα από τη Ρωσία με τις Γκίρια, Πογκόνινα, Ουσένινα κορυφαίες. Γνωστές σκακίστριες σε άλλες ομάδες: Ε. Αταλίκ, Πατζ, Ζούκοβα, Νετσάεβα, Γκ. Μαμεντιάροβα.
Ο σύνδεσμος chess-results στις γυναίκες εδώ

Το επίσημο σάιτ με το πρόγραμμα και πολλές ακόμη πληροφορίες: http://euroclubcup2017.tsf.org.tr

Οι παρτίδες θα αναμεταδίδονται ζωντανά και από το chess24.com οπότε στο skakistiko θα ενσωματωθεί από τον 1ο γύρο ο ελεύθερος κώδικας που παρέχεται. Θα υπάρχει λοιπόν παράθυρο στην υποσελίδα μας “Ζωντανές Μεταδόσεις”.