Ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου (ΣΟΧ) διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα διαγενεακούς αγώνες σκακιού, σε συνεργασία με το Δήμο Χαλανδρίου και με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος TIMA.

Με γνώμονα την διάδοση του σκακιού στο Δήμο Χαλανδρίου, και σε συνέχεια μίας προσπάθειας κοινωνικού χαρακτήρα που ξεκίνησε από τον περασμένο Απρίλιο, υπήρξε επαφή με τα ΚΑΠΗ της περιοχής Χαλανδρίου προκειμένου να οργανωθούν διαγενεακοί αγώνες επίδειξης ανάμεσα σε ηλικιωμένους από τα ΚΑΠΗ και σε νεαρούς σκακιστές του ΣΟΧ.

Μετά από προπονήσεις στα ΚΑΠΗ της περιοχής Χαλανδρίου από προπονητές του ΣΟΧ, και τις παράλληλες δράσεις όπως, η διανομή φυλλαδίων στα ΚΑΠΗ για τα οφέλη που προσφέρει η ενασχόληση με το σκάκι (για παράδειγμα βοηθά στην πρόληψη κατά του Αλτσχάιμερ), ο ΣΟΧ διοργανώνει διαγενεακούς αγώνες σκακιού στο Χαλάνδρι.

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, «νεαροί» σκακιστές από τα ΚΑΠΗ Χαλανδρίου θα αντιμετωπίσουν νεαρότερους αθλητές από τον Σκακιστικό Όμιλο Χαλανδρίου. Οι αγώνες θα γίνουν στο Πνευματικό κέντρο του Ι. Ν. Αγ. Νικολάου στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου, στις 11.00 το πρωί. Πληροφορίες περισσότερες αν χρειαστούν στην ιστοσελίδα του ΣΟΧ και στο τηλ. 210-6846693