Η μόνη γνωστή φωτογραφία του Κιμ είναι αυτή, η ωραιότατη.

Στη σελίδα 18 του A Book of Chess, του Κόνελ Αλεξάντερ (Λονδίνο 1973), διαβάζουμε :

“Πριν 15 με 20 χρόνια δημοσίευσα μια μαρτυρία για έναν μικρό Κορεάτη, τον Έρνεστ Κιμ. Ένας ταξιδιώτης  έγραφε ότι φτάνοντας στη Χρυσή Οδό της Σαμαρκάνδης, διανυκτέρευσε μια φορά στην Τασκένδη. Ήθελε να παίξει λίγο σκάκι και οι ντόπιοι του πρότειναν να παίξει με τον “πρωταθλητή τους”, παρουσιάζοντάς του ένα λιλιπούτειο τετράχρονο αγόρι, τον Κιμ. Τώρα ο Κιμ πρέπει να είναι περίπου 20 χρονών, αλλά ποτέ δεν ξανάκουσα κάτι για αυτόν”.

Ο συγγραφέας προφανώς μπερδεύεται από τα ασιατικά χαρακτηριστικά του Κιμ αλλά και από το τυπικό κορεάτικο όνομα, και τον βαφτίζει Κορεάτη, ενώ πρόκειται για Ουζμπέκο.

Στα γραπτά του Κόνελ Αλεξάντερ υπάρχει και άλλη αναφορά στον Κιμ:

“Εμφανίστηκε ένα παιδί θαύμα που κάνει τον Μπόμπι Φίσερ να φαίνεται γέροντας. Ο Έρνεστ Κιμ σε ηλικία 5 ετών κέρδισε το πρωτάθλημα Τασκένδης. Ωστόσο δεν έχει φτάσει σκακιστικά σε επίπεδο μετρ” (Sunday Times, 15 Φεβρουαρίου 1959).

Μια ακόμη αναφορά στον Κιμ υπάρχει στο τεύχος Ιανουαρίου 1959 περιοδικού Chess, όπου σημειώνεται η είδηση πως ο πεντάχρονος Κιμ κέρδισε το πρωτάθλημα της γενέτειράς του, της Τασκένδης. “Και δεν είναι συνηθισμένη επιτυχία διότι στην Κεντρική Ασία παίζουν πολύ καλό σκάκι!”

Οι New York Times, τον Μάιο του 1958, γράφουν πως ο Μποτβίνικ εκτίμησε πως ο Κιμ έχει εξαιρετικό ταλέντο, και το μικρό άρθρο συμπληρώνεται με δήλωση του Φίσερ: “Αν ο Μποτβίνικ λέει πως ο Κιμ είναι καλός, πιστέψτε τον”.

Τα ίχνη του Κιμ κάπου εκεί χάνονται, για να γίνει και πάλι αναφορά στον Κιμ στο φύλλο της 8ης Ιανουαρίου του 1960 των NY Times, σε άρθρο για το πως οι Σοβιετικοί προωθούν τα παιδιά θαύματα στο σκάκι:

Κάποιες βάσεις παρτίδων περιλαμβάνουν μια ισοπαλία μεταξύ του Κότοβ και του Κιμ, η οποία υποτίθεται πως παίχτηκε το 1953, γεγονός που δεν θα ισχύει, μιας και το 1953 είναι μάλλον το έτος γέννησης του Κιμ. Στο σάιτ της FIDE, υπάρχει καταχώριση για Έρνεστ Κιμ στον πίνακα με τους παίκτες κάθε ομοσπονδίας, και τον δίνει γεννημένο το 1945.

Τα στοιχεία προέρχονται από ανάρτηση του Edward Winter, στο Chess History