* Στην πάνω φωτογραφία η Ρόμι Σνάιντερ, ενώ στο κατώφλι της πόρτας διακρίνεται η φιγούρα του Αλέν Ντελόν. Η λήψη προέρχεται από πρόβες για την ταινία “Η Πισίνα” (1969) η οποία γυρίστηκε στο Σαιν-Τροπέ.
* Στην κάτω φωτογραφία, ο Ρομάν Πολάνσκι, στα μέσα της δεκαετίας του 1970 παίζει σκάκι στην αμμουδιά του Σαιν-Τροπέ – στη γαλλική Ριβιέρα.

Το ασήμαντο ψαροχώρι του 18ου και του 19ου αιώνα που δεν το κατέγραφαν καλά καλά οι χάρτες, κάπου λίγο πριν ξεσπάσει ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος είχε ήδη μεταβληθεί στο κέντρο συνάθροισης λαμπερών σταρ. Πέρασαν 100 χρόνια χωρίς να αλλάξει κάτι. Αν κάπως το φέρει η περίσταση και βρεθεί κανείς (δεν εξετάζουμε πως) υποψιάζομαι θα αισθανθεί την αλλόκοτη αίσθηση του μοναδικού άσημου ανάμεσα σε διάσημους. Ένα διάλειμμα στον απόλυτο ορισμό της κοσμικής ζωής έγινε το 1944 που η παραλία του θερέτρου έγινε το κύριο σημείο απόβασης των συμμαχικών δυνάμεων στην επιχείρηση εισβολής στη Νότια Γαλλία. Το Σαιν-Τροπέ, πάντα συνδεδεμένο με τις μνήμες της Μπριζίτ Μπαρντό, αφού το “Και ο θεός έπλασε τη γυναίκα” γυρίστηκε ολόκληρο το 1956 στην μικρή πόλη και την έκανε σταρ παγκόσμιας ακτινοβολίας και σύμβολο του σεξ μιας ολόκληρης εποχής.