Φωτογραφία από το pro-biz του φετινού London Chess Classic που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης, μια μέρα πριν την έναρξη του κυρίως τουρνουά. Ερασιτέχνες σκακιστές που πρόσφεραν χρηματικές δωρεές για το σκάκι στα σχολεία και στις κοινότητες απέκτησαν το δικαίωμα να μετέχουν στην πρωτότυπη εκδήλωση. Ενώθηκαν σε διμελείς ομάδες με GM των αγώνων (αλλά και τον Γκάρι Κασπάροβ όπως βλέπουμε) και έπαιξαν μίνι πρωτάθλημα με το σύστημα παίζει μια κίνηση ο ένας – μια ο άλλος, χωρίς συνενόηση. Το οποίο γνωστό είναι κάπως, αλλά δεν ξέρω αν έχει κατοχυρωμένο όνομα! Όλες οι παρτίδες του pro-biz Cup εδώ

Αρχίζει σήμερα Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, στις 4 μ.μ. ελληνική ώρα, το κυρίως τουρνουά του 9ου London Chess Classic που αποτελεί και το τελικό σκέλος του φετινού Grand Chess Tour. Οι αγώνες που γίνονται κάθε Δεκέμβριο στο Λονδίνο είναι πάντα από τους σημαντικότερους της χρονιάς ενώ η ατμόσφαιρα είναι αναμφίβολα ενός σπουδαίου σκακιστικού φεστιβάλ καθώς πέρα από το κλειστό με τους κορυφαίους επαγγελματίες, διοργανώνονται ταυτόχρονα ένα σωρό αγώνες για παίκτες κάθε δυναμικότητας, σε όλες τις φόρμες (κλασικός χρόνος, ράπιντ, μπλιτς), σιμουλτανέ, εκθέσεις, ομιλίες.

Στο φετινό τουρνουά των GM, κλειστό 10 σκακιστών, μετέχουν: Κάρλσεν (Νορβηγία), Νακαμούρα (ΗΠΑ), Αρονιάν (Αρμενία), Βασιέ-Λαγκράβ (Γαλλία), Σο (ΗΠΑ), Καριάκιν (Ρωσία), Καρουάνα (ΗΠΑ), Ανάντ (Ινδία), Νεπομνιάτσι (Ρωσία), Άνταμς (Αγγλία).
Το πρόγραμμα του 1ου γύρου: Νεπομνιάτσι – Αρονιάν, Κάρλσεν – Καρουάνα, Άνταμς – Καριάκιν, Νακαμούρα – Ανάντ, Σο – Βασιέ-Λαγκράβ. Το πλήρες πρόγραμμα και η ώρα έναρξης κάθε αγωνιστικής (με +2 ώρες για την Ελλάδα) εδώ

Χτες έγινε γνωστό πως το Λονδίνο το 2018 θα διοργανώσει κάτι ακόμα σημαντικότερο, το τελικό ματς του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανάμεσα στον Μάγκνους Κάρλσεν και τον διεκδικητή που αναδειχθεί στο τουρνουά των “8” στο Βερολίνο τον Μάρτιο.

* Στην υποσελίδα του skakistiko Φωτορροή  θα προσθέτω μικρές επιλογές από το πλήθος των φωτογραφιών που θα δημοσιεύονται στο επίσημο σάιτ των αγώνων και σε πολλές ακόμη πηγές.

* Στην υποσελίδα του skakistiko Ζωντανές Μεταδόσεις οι αγώνες θα αναμεταδίδονται ζωντανά με πηγή τον html κώδικα που παρέχει το chess24.com. Κατάλληλο ίσως για γρήγορη πρόσβαση, αν δεν έχετε πολλή ώρα για δαπανηρή σε χρόνο παρακολούθηση από το επίσημο σάιτ και τα συνεργαζόμενα. Και για αμιγή σκαστικό σχολιασμό για τις παρτίδες.

* Το επίσημο σάιτ, όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, είναι υποδειγματικά κατασκευασμένο και παρέχει όλες τις πληροφορίες, ζωντανή μετάδοση και συνεχή ενημέρωση – είναι μια εξαιρετική δημοσιογραφική κάλυψη:.www.londonchessclassic.com