Η ιδιαίτερα δραστήρια Σκακιστική Σχολή Γαλανός εδρεύει στην Κυψέλη και σε σύντομο διάστημα από την ίδρυσή της εξελίσσεται σε σκακιστικό κέντρο με πλήθος εκδηλώσεων. Σημαντικό είναι και το σεμινάριο που διοργανώνει, όπου θα διδάξουν οι Έλληνες GM Γιάννης Νικολαΐδης, Χρήστος Μπανίκας και Σπύρος Καπνίσης. Μέσα από τα τρία τυπικά στάδια μιας παρτίδας, το άνοιγμα, το μέσον και το φινάλε θα αναλύσουν μια σειρά από θεμελιώδη σκακιστικά θέματα. Θα υπάρχουν τρία γκρουπ με βάση την δυναμικότητα (1100-1399, 1400-1799, &1800 και άνω) τα οποία θα εναλλάσσουν τους δασκάλους τους μετά από κάθε διδακτική ώρα, εκτός από τις δύο πρώτες ώρες στις οποίες το αντικείμενο θα παραμένει το ίδιο.

Τα μαθήματα θα είναι 4ωρα ανά εβδομάδα (από τις 5 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ τις Κυριακές), θα γίνονται παράλληλα σε τρεις αίθουσες για τρεις Κυριακές κάθε μήνα σε σύνολο 9 Κυριακών από τις 14 Ιανουαρίου μέχρι και τις 18 Μαρτίου. Σύνολο δηλαδή 36 διδακτικές ώρες ενώ το κόστος συμμετοχής είναι 300€.
Περισσότερες πληροφορίες για την ύλη καθώς και λεπτομέρειες για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να διαβάσετε στο σάιτ της σχολής:galanoschess.gr