Ανακοινώθηκε από την ΕΣΟ το πρακτικό της επιτροπής μεταγραφών για μετακινήσεις σκακιστών κατά την αγωνιστική περίοδο του 2018. Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά η αίσθηση είναι πως οι μεταγραφές φέτος δεν αφορούν μαζικά πολλούς κορυφαίους, αλλά φυσικά έχει ενδιαφέρον η παράθεση μερικών χαρακτηριστικών μετακινήσεων. Κατέγραψα (φυσικά κάπως αυθαίρετα) μερικές αλλαγές αθλητών από σωματεία που ανήκαν προς νέα, με ελεύθερη μεταγραφή.
Δεν περιέλαβα στην ενδεικτική αποσπασματική λίστα μεταγραφές με υποσχετική (μερικές από τις υποσχετικές αφορούν γνωστούς ισχυρούς παίκτες και θα τις βρείτε στο πλήρες πρακτικό), ανανεώσεις υποσχετικών προηγούμενων ετών καθώς και τις άλλες κατηγορίες μεταγραφών που εγκρίνονται.
Ν. Γεωργακόπουλος από ΝΕ Πατρών σε ΑΣΟ Αιγίου, Δόρφανης από ΟΦΣ Καβάλας σε ΕΣΘ, Κάγκας από ΑΣΟΠ Δίας σε ΑΟ Κρανιδίου, Καλογερής από Κύδωνα Χανίων σε ΟΦΣ Χανίων, Θ. Καραγιάννης από ΣΟ Θωμάς Γεωργίου σε ΣΠΖ Κέρκυρας, Κατωπόδης από Κότινο Χολαργού σε ΑΜΕΣ Ν. Ερυθραίας, Α. Κοφίδης από Πανιώνιο σε Πειραϊκό, Κράλλης από Φυσιολάτρη σε ΣΟ Θωμάς Γεωργίου, Λυριντζάκης από ΟΑΑ Ηράκλειο σε ΟΦΗ 2000, Ι. Μακρόπουλος από Πανελλήνιο σε ΣΟ Αθηνών, Μαρκίδης από ΛΠ Φλώρινας σε Εθνικό Αλεξανδρούπολης, Ν. Σανδαλάκης από ΣΟ Ρόδου σε ΣΑ Συκεών, Σταθόπουλος από ΠΣ Περιστερίου σε ΑΜΕΣ Ν. Ερυθραίας, Στρατή από ΑΣ Λαυρίου σε Ζήνωνα Γλυφάδας, Τζούμπας από ΣΟ Ικαρίας σε Σκακιστική Άνοιξη, Τσεκμές από ΣΟ Ξάνθης σε ΑΣ Συκεών.
Το πλήρες πρακτικό μπορείτε να το διαβάσετε εδώ