Από τη διοργάνωση που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο στην κεντρική βιβλιοθήκη του ΕΜΠ.

Η πανεπιστημιακή κοινότητα στην Ελλάδα είναι ένας χώρος που μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει πολλά στην ανάπτυξη του σκακιού. Πολύ λίγες οι δραστηριότητες που σχετίζονται με το παιχνίδι και με μικρή διάρκεια ζωής, οι περισσότερες εφήμερες. Η σκακιστική ομάδα Le Roi του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποτελείται αποκλειστικά από φοιτητές και πρόκειται για μια σχετικά νέα προσπάθεια που φιλοδοξεί να έχει καλή παρουσία.

Πρόσφατα διοργανώθηκε το 2ο τουρνουά του ΕΜΠ όπου στάλθηκαν 81 δηλώσεις συμμετοχής εκ των οποίων 68 ήταν φοιτητές ΕΜΠ και 13 από άλλες σχολές. Εφαρμόστηκαν μερικές καινοτομίες τις οποίες εξηγούν οι υπεύθυνοι του πρωταθλήματος:
– Διατέθηκαν σε όλους τους παίκτες παρτιδόφυλλα προκειμένου να καταγράψουν τις παρτίδες -κάτι που δεν συμβαίνει σε τουρνουά που οι περισσότεροι σκακιστές δεν ανήκουν σε επίσημους συλλόγους. Όλες παρτίδες ανέβηκαν στη συνέχεια σε δημόσια σκακιστική βάση.
– Αναπτύχθηκε αλγοριθμική διαδικασία βασισμένη στα λάθη και στις καλές κινήσεις των παικτών.
– Εδραιώθηκαν κάποιες στατιστικές κατηγορίες.

Στις 17 Ιανουαρίου, στο μεγαλύτερο αμφιθέατρο της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, θα γίνει η τελική φάση του 2ου πρωταθλήματος με προβολή των παρτίδων σε προτζέκτορα και πιθανή λάιβ μετάδοση στο ίντερνετ.

Η σελίδα της ομάδας στο fb εδώ