(Η πρόσκληση μεγεθύνεται με κλικ). Ο γνωστός σκακιστής, ΥΜ του ΣΟ Αμπελοκήπων, καθηγητής στο Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης, φίλος και πολύ αγαπητός στην σκακιστική κοινότητα Αχιλλέας Ζωγράφος τα δυο μεγάλα πάθη της ζωής του, τη μουσική και το σκάκι, τα επικοινώνησε μετά από πολύχρονη κοπιαστική εργασία σε ένα πολύ απαιτητικό έργο που αποτελεί στην έκτασή του και την εξαντλητικότητά του μοναδική θεματική πρωτοτυπία στη διεθνή βιβλιογραφία. Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, ώρα 18:00, το “Music and Chess. Apollo meets Caissa” θα παρουσιαστεί στο Μερόπειο Ίδρυμα. Ο Αχιλλέας είχε την καλοσύνη να στείλει και προσωπική πρόσκληση στους σκακιστές:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες γειά σας!

Θα είναι τιμή για μένα να σας δω στην παρουσίαση του βιβλίου μου “Music and Chess. Apollo meets Caissa”. Στην αφίσα μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης. Η παρουσίαση θα γίνει στα ελληνικά και θα την προλογίσουν η υψίφωνος και καθηγήτρια μουσικής Σοφία Παπαδημητροπούλου και ο διεθνής μετρ και συγγραφέας Ηλίας Κουρκουνάκης.

Μετά το τέλος της παρουσίασης θα χαρώ να υπογράψω το βιβλίο σε όσους επιθυμούν. Αν θέλετε να ρίξετε μια ματιά στο περιεχόμενό του ή να το παραγγείλετε ηλεκτρονικά, μπορείτε να το δείτε στη διεύθυνση εδώ. Μια ανεξάρτητη κριτική του βιβλίου δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο μπλογκ της πρώην παγκόσμιας πρωταθλήτριας Σούζαν Πόλγκαρ και μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ