Κείμενο: Ζωή Αναγνώστου

Ο Σκακιστικός Όμιλος ΣΑΧ Θεσσαλονίκης διοργανώνει το Διεθνές Τουρνουά «Βαρδάρης».

Φέτος λοιπόν, για 4η χρονιά φυσάει «Βαρδάρης»… που αποτελεί πλέον έναν άνεμο ανανέωσης, εξέλιξης και πρωτοτυπίας στα σκακιστικά και όχι μόνο δρώμενα της πόλης.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, έχουμε ετοιμάσει πολλές εκπλήξεις για τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς τους. Καταρχάς, θα έχουμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενούμε το γνωστό ηθοποιό, σκηνοθέτη και συγγραφέα Στέφανο Ληναίο. Η παρουσία του κοντά μας, μαζί με την αγαπημένη του σύζυγο, Έλλη Φωτίου, θα είναι μια υπέροχη ευκαιρία να ακούσουμε τις ιστορίες του και να αφουγκραστούμε μέσα απ’ αυτές μιαν άλλη εποχή, που φτάνει ως το σήμερα, αφού θα μοιραστεί μαζί μας τις εμπειρίες του από την μεγάλη πορεία του στον καλλιτεχνικό, αλλά και στο σκακιστικό χώρο.

Ακόμα μαζί μας, θα είναι και το κορυφαίο σκακιστικό περιοδικό «New in Chess», το οποίο αφού μας φιλοξένησε στο τελευταίο τεύχος του, θα είναι κοντά μας τις μέρες του «Βαρδάρη», επιφυλλάσσοντας κι άλλες εκπλήξεις για τους συμμετέχοντες.

Φέτος επίσης, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι που κοντά μας θα βρίσκεται μεγάλη αντιπροσωπεία της ιστορικής ομάδας του Βουκουρεστίου, Central Chess Club, η οποία θα είναι και η τιμώμενη ομάδα του φετινού «Βαρδάρη».

Προσπαθώντας συνεχώς να διευρύνουμε τις συμμετοχές με σκακιστές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και πολλές χώρες του εξωτερικού, γειτονικές και μη, στηρίζοντας τις συμμετοχές των οικογενειών, προσφέροντας μεγάλη έκπτωση στα παράβολα, δίνουμε και φέτος όλες μας τις δυνάμεις για να κάνουμε τον «Βαρδάρη» ακόμα καλύτερο.

Αρωγός όλης αυτής της προσπάθειας είναι η ΕΡΤ3 που είναι και χορηγός επικοινωνίας του «Βαρδάρη». Με διαφημιστικό σποτ από το ραδιόφωνο, τηλεοπτική κάλυψη του τουρνουά, live αναμετάδοση των αγώνων, καθώς και σχολιασμό από WEB TV μέσω του Chess 24, προσδοκούμε να μεταφέρουμε τον παλμό του τουρνουά σε όλη την Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο.

Ο «Βαρδάρης» γίνεται παραδοσιακά μέσα στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, 15 με 19 Φεβρουαρίου και αποτελεί μια ωραία ευκαιρία να επισκεφτεί κάποιος την πόλη της Θεσσαλονίκης και να παίξει σε ένα πολύ ισχυρό τουρνουά.

Αναλυτικές πληροφορίες, καθώς και ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής για το τουρνουά, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.vardaris.com