Οι Σκακιστικοί Σύλλογοι Τριανδρίας διοργανώνουν το 11ο Διεθνές Open Τριανδρίας από 9 έως 15 Απριλίου στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο Περίπτερο 6 (Περίπτερο των Εθνών).

Σε έναν ομολογουμένως υπέροχο χώρο φιλοδοξούμε και φέτος να έχουμε ένα ακόμα καλύτερο τουρνουά τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά.

Μια διοργάνωση που ξεκίνησε στα θρανία του Γυμνασίου Τούμπας, συνέχισε στο Πολιτιστικό Τούμπας, πήγε στο Πανεπιστήμιο , έκανε το ‘’αγροτικό του ‘’ στο λόφο του Σειχ –Σου και από πέρυσι επέστρεψε στον ιστό της πόλης, στην καρδιά της ΔΕΘ. Εκεί που διοργανωθήκαν οι 2 σκακιστικές Ολυμπιάδες, εκεί που πρωτοείδαμε Κασπάροβ, Κάρποβ, Σπάσκι, εκεί που πολλοί από εμάς κόλλησαν το μικρόβιο του σκακιού.

Χωρισμένο σε 2 γκρουπ δυναμικότητας, με κάτω όριο έλο 1700 για το Α’ γκρουπ, 9 γύροι με ενδιαφέρουσες συμμετοχές έως τώρα (7 GM & 4 IM) και 8 γύρους για το Β’ γκρουπ. Με πλήθος συμμετοχών από 20  χώρες μέχρι σήμερα.

Ζωντανή μετάδοση από το Chess24, ειδικός χώρος για παρακολούθηση των παρτίδων, ελεύθερο πάρκινγκ για όλους εντός της ΔΕΘ και Midnight Blitz 10 γύρων την Πέμπτη 12 Απριλίου στις 23:59.

Έναρξη για το Α’ γκρουπ Δευτέρα 9 Απριλίου και για το Β’ γκρουπ Τρίτη 10 Απριλίου
Δηλώσεις συμμετοχών και λεπτομερείς πληροφορίες στο www.open.pat.gr
Σύνδεσμοι συμμετοχών στα chess-results εδώ
Αφιέρωμα στο προηγούμενο, 10ο τουρνουά, στο parallaximag εδώ.

*** (κείμενο: Στέφανος Καφαντάρης)