Τυχεροί οι διοργανωτές του GRENKE Chess Classic 2018 που θα γίνει στην Καρλσρούη και στο Μπάντεν-Μπάντεν από τις 31 Μαρτίου έως τις 9 Απριλίου. Είχαν εξασφαλίσει τη συμμετοχή του Φαμπιάνο Καρουάνα που πριν λίγες μέρες κέρδισε την σπουδαία πρωτιά στο Βερολίνο και έγινε ο διεκδικητής του παγκόσμιου τίτλου. Συμμετέχει ο αντίπαλός του, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μάγκνους Κάρλσεν και να ευχηθούμε η (αδιάβλητη) κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή να τους φέρει αντιπάλους στον 1ο γύρο.

Στο πουλ τουρνουά ταξιδεύει από το Βερολίνο και ο Λέβον Αρονιάν που θα θελήσει αναμφίβολα να αποδείξει πως η τελευταία θέση του τουρνουά των διεκδικητών ήταν μια ατυχής παρένθεση σε μια σπουδαία πορεία τα τελευταία χρόνια. Μα και ο Βισβανάθαν Ανάντ που μετά από δυο δεκαετίες αδιάλειπτης παρουσίας σε προχωρημένες φάσεις διεκδίκησης παγκόσμιου τίτλου, το 2018 βρέθηκε έξω. Ο Μαξίμ Βασιέ-Λαγκράβ που δεν κατάφερε να προκριθεί ή να πάρει wild card για τους διεκδικητές ενώ αν μετείχε θα είχε υπολογίσιμες πιθανότητες. Στην δεκάδα του τουρνουά βρίσκουμε επίσης την ισχυρότερη σκακίστρια του κόσμου Χου Γιφάν, τον Αρκάντι Νάιντιτς που έχει αλλάξει ομοσπονδία αλλά συμμετέχει τώρα σε τουρνουά στη Γερμανία, τον Ρώσο Νικίτα Βιτιούγκοβ και τους εκπροσώπους του γερμανικού σκακιού Γκιόργκ Μέιερ και Ματίας Μπλουεμπάουμ.

* Σήμερα 29 Μαρτίου ξεκινούν οι αγώνες του παράλληλου όπεν (Α’ γκρουπ) με συμμετοχή και των Σπύρου Σκέμπρη, Δημήτρη Παπέλη, Βασίλη Τελιορίδη. Ιστοσελίδα των όπεν grenkechessopen.de

* Η ιστοσελίδα του GRENKE Chess Classic, του κυρίως πουλ τουρνουά των γκρανμέτρ: grenkechessclassic.com/en/