Η αφίσα μεγεθύνεται με κλικ. Η δεύτερη φωτογραφία από το (προκριματικό) σχολικό πρωτάθλημα Ανατολικής Κρήτης 2018.

Με την συμμετοχή 100 ομάδων σχολείων και 1500 μαθητών όλων των βαθμίδων της σχολικής εκπαίδευσης ξεκινούν το Σάββατο 31 Μαρτίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, τα Πανελλήνια Ομαδικά και Ατομικά Πρωταθλήματα Μαθητών-τριών 2018. Θα διαρκέσουν όλο το τριήμερο 31 Μαρτίου – 2 Απριλίου.

Τα Πρωταθλήματα διοργανώνονται από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία σε συνεργασία με την Πνευματική Στέγη Περιστερίου και την στήριξη του Δήμου Περιστερίου.

Οι γνώμες, τα θετικά σχόλια ή αντίθετα ο σκεπτικισμός για πλευρές της μορφής των σχολικών διοργάνωσεων καθώς και όλα τα συμπορομαρτούντα αφορούν περισσότερο τους ενήλικες, γονείς και σκακιστικούς παράγοντες – και πάλι ένα μέρος τους.
Για τα χίλια πεντακόσια παιδιά είναι μια μεγάλη γιορτή και να ευχηθούμε να κερδίσουν όλα, λες κι είναι όνειρο, όλες τις παρτίδες – και να χαρούν!

* Μερικά στοιχεία για τη διοργάνωση που ξεκινά το Σάββατο το πρωί:

– Στους προκριματικούς μαθητικούς αγώνες σκακιού σε όλη τη χώρα υπολογίζεται ότι έλαβαν μέρος περίπου 15.000 παιδιά!

– Η τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια νεανίδων Σταυρούλα Τσολακίδου θα λάβει μέρος στο Ομαδικό Πρωτάθλημα με το 1ο Λύκειο Καβάλας.

– Στο εκθεσιακό Κέντρο, ταυτόχρονα με τους αγώνες θα διεξαχθούν επίσης αγώνες επίδειξης blind.

–  Οι συνοδοί σκακιστών- μαθητών και οι επισκέπτες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν  παράλληλες εκδηλώσεις και συζητήσεις.

– Την Κυριακή το πρωί και τη Δευτέρα το πρωί, η γνωστή σκακίστρια και διαιτήτρια Μαριάννα Παγκαλή, θα ζωγραφίζει σκακιστικά και άλλα θέματα σε χαρτί και άλλα υλικά, μαζί με τα παιδιά των Νηπιαγωγείων και των πρώτων τάξεων των δημοτικών σχολείων.

– Υπάρχει πρόβλεψη για ζωντανή μετάδοση μέσω ίντερνετ παρτίδων από το Ομαδικό και Ατομικό Λυκείων και Γυμνασίων.

– Όλες τις πληροφορίες, προκηρύξεις, αρχική κατάταξη, αποτελέσματα, βαθμολογίες, φωτογραφίες, βίντεο και πλούσιο ακόμα υλικό θα βρείτε στο πολύ καλά σχεδιασμένο σάιτ της διοργάνωσης chessfed.gr/sxolika2018/ το οποίο ανανεώνεται και εμπλουτίζεται διαρκώς.