Σκάκι στην Πασέο ντελ Πράδο, πολυσύχναστο πεζόδρομο της Αβάνας που βρίσκεται ανάμεσα στο κέντρο και την παλιά αποικιακή πόλη. Στη φωτογραφία του National Geographic ο λήπτης βρήκε ένα σχολείο σε μεσημεριανή μίνι εκδρομή και απομόνωσε στο φακό τις μικρές σκακίστριες.
Επικίνδυνες μνήμες του 1962 ανασύρονται αυτές τις μέρες καθώς στην επιθετική ρητορική του για την άρνηση της Ρωσίας να παραδεχτεί τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, ο  Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει ότι οι σχέσεις Ουάσινγκτον – Μόσχας είναι σήμερα χειρότερες από ό,τι στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Και ανασύρεται, ευτυχώς όχι με τον ίδιο βαθμό ανησυχίας,  ο Οκτώβριος του 1962, όταν οι δύο μεγάλες δυνάμεις έφτασαν στα πρόθυρα γενικευμένης πυρηνικής σύρραξης στη λεγόμενη κρίση της Κούβας –μια αντιπαράθεση που διήρκεσε 13 μέρες και άλλαξε τη γεωπολιτική σκακιέρα στις δύο όχθες του Ατλαντικού.


Αίθουσα του Marshall Chess Club στη Νέα Υόρκη, φωτ. του Αλεξάντερ Σαβάνοβιτς, 9 Απριλίου. Από τους ιστορικότερους σκακιστικούς συλλόγους του κόσμου, αξίζει μια ξεχωριστή ανάρτηση, σε αυτό ποστ “εικόνες” να περιοριστούμε μόνο σε ένα στιγμιότυπο, για την ώρα. Στους τοίχους οι φωτογραφίες διάσημων μελών του συλλόγου και κάδρα με διοργανώσεις μεγάλης εμβέλειας, και ο φωτογράφος στη λεζάντα του στα media κάνει αναγκαστικά μια αυθαίρετη τυχαία επιλογή, με τους Μπόμπι Φίσερ, Ρούμπεν Φάιν, Χικαρού Νακαμούρα, Μαρσέλ Ντισάν, Στάνλεϊ Κιούμπρικ.