Πάνω: η πόλη Μπιέλ Μπιέν στο καντόνι της Βέρνης στην Ελβετία συνδυάζει στην κοινή σύγχρονη ονομασία και το ιστορικό γαλλόφωνο και το γερμανόφωνο όνομα – σκακιστικά ωστόσο έχει επικρατήσει να την λέμε Μπιλ.
Κάτω: όπως και πέρυσι, στο κλειστό τουρνουά του φεστιβάλ συμμετέχει ο Νίκο Γεωργιάδης.

Οριστικοποιήθηκαν οι συμμετοχές για το κλειστό τουρνουά των γκρανμέτρ (ACCENTUS Grandmaster Tournament) του 51ου διεθνούς φεστιβάλ του Μπιλ που θα γίνει από 21 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου. Ο ελληνικής καταγωγής Νίκο Γεωργιάδης (gm, 2527) που ανήκει στη δύναμη της Ελβετικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και είναι μακράν ο πιο υποσχόμενος παίκτης της χώρας θα αγωνιστεί στο κλειστό με αντιπάλους τον παγκόσμιο πρωταθλητή Μάγκνους Κάρλσεν (Νορβηγία), τον Σαχιγιάρ Μαμεντιάροβ (νο3 στον κόσμο, Αζερμπαϊτζάν), τον Μαξίμ Βασιέ-Λαγκράβ (νο6 στον κόσμο, Γαλλία), τον Πίτερ Σβίντλερ (νο14 στον κόσμο, Ρωσία) και τον Νταβίντ Ναβάρα (νο24 στον κόσμο, Τσεχία). Δηλαδή οι 3 από τους 6 σκακιστές είναι στο τοπ-10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Το φεστιβάλ του Μπιλ -όπως κάθε χρονιά- περιλαμβάνει πολλά τουρνουά ακόμη για παίκτες κάθε δυναμικότητας. Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων, πληροφορίες για τις συνθήκες φιλοξενίας αν αποφασίσετε το ταξίδι και τα πρώτα στοιχεία με ειδησεογραφία σχετική με τα τουρνουά στην ιστοσελίδα των διοργανωτών bielchessfestival.ch