Από την ιστορική παρτίδα Κάρποβ – Κασπάροβ 0-1, Λινάρες 1993.


Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη και όπου χρειάζεται δίνονται δελτία προτεραιότητας με φυσική παρουσία μια ώρα πριν την κάθε παράσταση.

Μια μεγάλη έκπληξη για τον σκακιστικό κόσμο περιέχει το πρόγραμμα του Summer Nostos Festival που θα γίνει από τις 17 έως τις 24 Ιουνίου στο κέντρο πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Την Πέμπτη 21 & Παρασκευή 22 Ιουνίου, 20.30, στον χώρο Λαβύρινθος η παρτίδα Κάρποβ – Κασπάροβ του 1993 αναβιώνει σε σκηνοθεσία-χορογραφία Φωκά Ευαγγελινού, μουσική Στάθη Σούλη και κοστούμια Έλλης Παπαγεωργακοπούλου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του φεστιβάλ η περφόρμανς θα δοθεί παρουσία του Γκάρι Κασπάροβ και του Νάιτζελ Σορτ που θα σχολιάζουν ζωντανά την παρτίδα.

Στις εκδηλώσεις του Summer Nostos Festival τα δελτία προτεραιότητας διανέμονται από το Labyrinth Kiosk 60 λεπτά πριν την έναρξη της κάθε εκδήλωσης. Σχεδόν όλες οι εκδηλώσεις καλύπτονται σε ζωντανή ιντερνετική μετάδοση.

Το πρόγραμμα, όπου θα βρείτε όλες τις πληροφορίες καθώς και την ειδική για την εκδήλωση “Χορεύοντας στη σκακιέρα” με Κασπάροβ και Σορτ εδώ