Η στιγμή που ανακοινώνεται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Μπατούμι της Γεωργίας και τα φλας πέφτουν στον νέο εκλεγμένο πρόεδρο Ντβόρκοβιτς.


Η ομιλία του νέου προέδρου μετά τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος.

Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στη ΦΙΝΤΕ και νέος πρόεδρος, έως το 2022, εκλέχτηκε ο Αρκάντι Ντβόρκοβιτς. Ο Ρώσος παράγοντας έλαβε 103 ψήφους έναντι 78 του Γ. Μακρόπουλου και μια άκυρη ψήφο. Ο τρίτος υποψήφιος Νάιτζελ Σορτ αποσύρθηκε λίγο πριν την ψηφοφορία υπέρ του Ντβόρκοβιτς. Μετά από μερικές δεκαετίες η ΦΙΝΤΕ αλλάζει, ουσιαστικά, διοίκηση. Χωρίς κανείς να είναι σε θέση βέβαια, μαντικά να γνωρίζει αν με την αλλαγή θα υπάρξει η επιθυμητή και αναγκαία καλυτέρευση.

Ο Ντβόρκοβιτς, στη σύντομη ομιλία του μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος τόνισε πως θα εξασφαλίσει στη θητεία του 5 εκ. δολάρια κάθε χρονιά για τη διεθνή ομοσπονδία και πως η ΦΙΝΤΕ θα βοηθά τις εθνικές ομοσπονδίες και όχι το αντίθετο.

* Περισσότερα θα ακολουθήσουν στα σχόλια καθώς η ειδησεογραφία τρέχει και το ποστ που συζητιόταν στο skakistiko όλους αυτούς τους μήνες το θέμα της εκλογής βρίσκεται εδώ