“Η τυχαία συνάντηση του Άντι Γουόρχολ με τον Μαρσέλ Ντισάν”.  Ο Φίλιπ Κορ (1951-1989) συνέθεσε το έργο. Στην σημειολογική εικονογραφία για τα πρόσωπα που περιλαμβάνει ανάμεσα στα άλλα την Μέρλιν Μονρό, μια ραπτομηχανή, μια ομπρέλα δεν θα μπορούσε να λείπει η περίφημη κονσέρβα με την τοματόσουπα.

`

Πολύ αμερικανικά. Ο Άντι Γουόρχολ (1928-1987) ζωγραφίζει -ή, καλύτερα, αναπαράγει- τα πράγματα που αγαπάει και τα πράγματα που αγαπάει αποτελούν μέρος της κουλτούρας του: οι ήρωες των κινουμένων σχεδίων, οι αμερικανικοί μύθοι, το χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου, οι κονσέρβες σούπας, όλα πράγματα «πολύ αμερικανικά», για να χρησιμοποιήσουμε μια φράση που επαναλάμβανε συχνά ο ίδιος 1. Το ίδρυμα Άντι Γούορχολ κατασκεύασε πρόσφατα μια σκακιέρα, όπου τα σκακιστικά κομμάτια είναι κονσέρβες. Πρόκειται για ευθεία προβολή στις «κονσέρβες σούπας Campbell», από τα διάσημα του ύστερου Γουόρχολ.


The Chess Player, εδώ με το χέρι του ίδιου του νεαρού Άντι Γουόρχολ, το 1954. Τα χρώματα πιθανότατα έχουν τοποθετηθεί από φίλο του Γουόρχολ, στα εγκαίνια του Serendipity 3 cafe εκείνη τη χρονιά.