Ο Γιώργος Τρικαλιώτης εξώφυλλο στο σκακιστικό περιοδικό της δεκαετίας του 70 “ο Πύργος”.

Απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών ο Εθνικός Μετρ Γιώργος Τρικαλιώτης. Για πολλά χρόνια, από το 1967 ως το 1982, υπήρξε μέλος της εθνική ομάδας ανδρών με την οποία συμμετείχε στις Σκακιστικές Ολυμπιάδες, στα Κύπελλα Εθνών και στις Βαλκανιάδες. Το 1968, μαζί με άλλους 4 μετρ αντιμετώπισαν στην Αθήνα σε αγώνα χάντικαπ σιμουλτανέ τον τότε Γκραν Μετρ και μετέπειτα Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ρόμπερτ Φίσερ και ήταν ο μόνος που απέσπασε ισοπαλία.

Η αγωνιστική πορεία του άρχισε από τον Παναθηναϊκό και συνέχισε στον ΣΟ Καλλιθέας, ομάδες με τις οποίες κατέκτησε πολλές φορές το διασυλλογικό πρωτάθλημα Ελλάδας. Από το 1998 μέχρι σήμερα ήταν μέλος του ΣΟ Αμπελοκήπων.

Οι συγγενείς και φίλοι θα τον αποχαιρετήσουν στην πολιτική κηδεία που θα γίνει την Πέμπτη 6 /12 στη 1 το μεσημέρι στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Από το σάιτ της ΕΣΟ

———————————-
*  Λίγα λόγια από μένα, συντάκτη του skakistiko, για τον Γιώργο Τρικαλιώτη.
Ο Τρικαλιώτης εκτός από πολύ ισχυρός σκακιστής της γενιάς του με διακρίσεις και συμμετοχές στις εθνικές ομάδες, ήταν ένας σωστός άνθρωπος, με βαθύ πολιτισμό, εύστοχος και ανήσυχος, καθαρό μυαλό, ένας όμορφος άνθρωπος. Τα τελευταία χρόνια είχε αφοσιωθεί με πάθος στη ζωγραφική και το διάβασμα που του έδιναν μεγάλη χαρά, μεγαλύτερη πια και από το σκάκι. Θα μείνει αξέχαστος, σε όλους μας.