Πριν μερικά χρόνια στο σάιτ δημοσίευσα σε ανάρτηση μια αναφορά στον Γκένρικ Τσιπουκαϊτις, έναν μυθικό σκακιστή στη Σοβιετική Ένωση που δεν πήρε ποτέ κανέναν διεθνή τίτλο στο κλασικό σκάκι αλλά ήταν άφταστος στο πολύ γρήγορο σκάκι, το μπλιτς. Αγωνιζόταν στα ίσα με τον Ταλ, τον Πετροσιάν, τον Σπάσκι, τον Κορτσνόι, κέρδισε μερικά πανίσχυρα πρωταθλήματα Μόσχας μπλιτς. Ο Χενάντι Σοσόνκο έχει ονομάσει ένα από τα ιστορικά του βιβλία αναμνήσεων  “The Smart Chip from St. Petersburg” (Chip ήταν το παρατσούκλι του Τσιπουκαϊτις). Στη φωτογραφία από το 1955, στο πρωτάθλημα στρατού της ΕΣΣΔ ο Τσιπουκαϊτις είναι τρίτος από δεξιά στη σειρά των καθήμενων. Το chess.com δημοσιεύει αυτές τις μέρες ένα πολύ ωραίο αφιέρωμα στον σκακιστή από την Αγία Πετρούπολη σε δυο συνέχειες που μπορείτε να το βρείτε εδώ


Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκακιού, ο Ρώσος Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, παίζει με την 6 φορές πρωταθλήτρια Γαλλίας ΙΜ Σοφί Μιλιέ στην έναρξη των εκδηλώσεων που γίνονται στο Παρίσι στο πλαίσιο της καμπάνιας με το αίτημα να περιληφθεί το σκάκι ως άθλημα στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.


Άμστερνταμ καλοκαίρι του 1970. Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Βασίλι Σμίσλοβ αναλύει την παρτίδα που έπαιξε στον 2ο γύρο του τουρνουά της IBM με τον Άγγλο  Ρομπ Χάρτοχ. Μερικοί παρακολουθούν πίνοντας μπύρα και ο δημοσιογράφος Μπέρναρντ Κάφερτι έχει βγάλει τα τετράδιά του και κρατά σημειώσεις που θα χρησιμοποιήσει στη στήλη της εφημερίδας του ως εμβόλιμα σχόλια στις κινήσεις της παρτίδας.