Για 5η συνεχή χρονιά ο Σκακιστικός Όμιλος ΣΑΧ Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Αλλοστρόπος», διοργανώνουν το Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Βαρδάρης 2019».

Ο «Βαρδάρης» γίνεται παραδοσιακά μέσα στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, φέτος 7 με 11 Μαρτίου.

Είναι ένα από τα ελάχιστα διεθνή τουρνουά υψηλού επιπέδου στην Ελλάδα, που στηρίζεται στην αυτό-οργάνωση και δεν έχει καμία οικονομική στήριξη – εξάρτηση από Δήμους, Περιφέρειες ή λοιπούς χορηγούς.

Το Διεθνές τουρνουά του Βαρδάρη διαφημίστηκε στα δύο τελευταία τεύχη του κορυφαίου σκακιστικού περιοδικού «New In Chess», στα τεύχη 8/2018 και 1/2019.

Φέτος, εξασφαλίστηκε μεταξύ άλλων η συμμετοχή, του Ισπανού Francisco Vallejo Pons, ενός σκακιστή πολύ υψηλού επιπέδου με ELO στο 2700.

Επίσης η ομάδα του Σ.Ο. ΣΑΧ Θεσσαλονίκης θα αδελφοποιηθεί με τον σκακιστικό σύλλογο της Βουλγαρίας «ETAR» που έχει σαν έδρα το Velikο Tarnovo. Η τηλεόραση της ΕΡΤ3 και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί 9.58 και 102fm θα είναι χορηγοί επικοινωνίας του τουρνουά, με τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ αντίστοιχα.

Τέλος, αξίζει να πούμε ότι υπάρχουν ακόμα πολλές εκπλήξεις για όλους τους συμμετέχοντες, τόσο από παράλληλες εκδηλώσεις, όσο κι από διάφορα αγωνιστικά θέματα.

Το τουρνουά, που βρίσκεται φέτος στη λίστα των Διεθνών Τουρνουά της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, θα διεξαχθεί σε 4 group δυναμικότητας. Το 4ο Group θα είναι για παιδιά κάτω των 8 ετών. Το 3ο group θα είναι για σκακιστές κάτω του 1200 ELO και το 2ο group θα είναι για σκακιστές από 1200 έως 1800. Το 1ο Group τέλος θα είναι για σκακιστές με ELO μεγαλύτερο του 1800.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.vardaris.com