Η Φωτορροή στο εξής φεύγει από τις καρτέλες του σάιτ και έρχεται σε κεντρικές αναρτήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, θα καλύπτονται μεταξύ των άλλων και σκόρπιες μικρές ειδήσεις.


Φ 001. Ο Βάκλαβ Φίνεκ (Τσεχία, έλο 2220) είναι ο ισχυρότερος σκακιστής του κόσμου στην κατηγορία των δεκάχρονων. Εδώ το τέλος της παρτίδας με τον Πολωνό Γιαν Κλιμκόβσκι (έλο 2229) στον 5ο γύρο του τουρνουά Prague Futures που έγινε αυτές τις μέρες. Πώς κερδίζουν τα λευκά;


Φ 002. Σιμουλτανέ χάντικαπ (δηλαδή με σκακιστικό ρολόι) του Μπόρις Γκέλφαντ στο σκακιστικό φεστιβάλ της Πράγας, εναντίον μικρών σε ηλικία αντιπάλων καλής δυναμικότητας, αλλά όχι ισάξιας με του Φίνεκ.


Φ 003. Συνάντηση βετεράνων γκρανμέτρ στους αγώνες της Πράγας και κουβέντα. Ποιοι είναι;


Φ 004. Η FIDE καθιέρωσε βραβείο Fair Play “Svetozar Gligoric” το οποίο θα απονέμεται σε ετήσια βάση σε σκακιστή ή σκακίστρια με υποδειγματική αθλητική συμπεριφορά. Τα κριτήρια αναγράφονται αναλυτικά σε άρθρο στην ιστοσελίδα της FIDE εδώ 


Φ 005. Σκακιέρα στο ισόγειο του δημαρχείου της Ουτρέχτης. Χρειαζόμαστε περισσότερες, στα εμπορικά κέντρα, στα αεροδρόμια, στις βιβλιοθήκες – γράφει ο Χεσούς Μεντίνα Μολίνα.


Φ 006. Μάθημα σκακιού στο Μοντεσσοριανό Σχολείο της Μόσχας.


Φ 007. Από το ματς Κασπάροβ – Κάρποβ (Λυών/ Ν.Υόρκη 1990) για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μπορείτε να δείτε κάτι παράξενο στη φωτογραφία; Η οποία δεν είναι επεξεργασμένη.
Η απάντηση εδώ


Φ 008. Νέα περίπτωση που δρακόντειοι κανόνες για το anticheating οδηγούν κατά τη γνώμη μου σε υπερβολές που τελικά δεν προάγουν το παιχνίδι. Στο διασυλλογικό Ινδίας, στον τελευταίο γύρο η WGM Σουάτι Γκάτε μηδενίστηκε γιατί φορούσε αναλογικό ρολόι. Είχε προηγηθεί ανάλογος μηδενισμός σε αντρική σκακιέρα σε προηγούμενο γύρο.