Φ009. The Magnus Effect 1: Σκακιέρες στους σταθμούς του μετρό του Όσλο και οι επιβάτες μπορούν να παίξουν παρτίδα ονλάιν που μεταδίδεται στην οθόνη.


Φ010. The Magnus Effect 2: Η Νορβηγίδα ζωγράφος Σόνια Κρον, 77 ετών, λέει πως το σκάκι την βοηθά να έχει πνευματική διαύγεια. Όμως η παρακολούθηση από το ίντερνετ των διεθνών αγώνων του συμπατριώτη της και παγκόσμιου πρωταθλητή Μάγκνους Κάρλσεν της χαλάει το πρόγραμμα της δουλειάς της.


Φ011. Στις 22 Φεβρουαρίου ξεκίνησε το σκακιστικό πρωτάθλημα συλλόγων Θεσσαλίας (ΠΟΑ) για το 2020, από το οποίο ο πρωταθλητής Θεσσαλίας θα πάρει τη πρόκριση για το Πανελλήνιο Ομαδικό, τον Ιούλιο.
Δείτε μια σύντομη κάλυψη στο πόρταλ ifarsala.gr


Φ012. Συνεχίζονται στα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας τα σχολικά πρωταθλήματα 2020 που αποτελούν προκριματικές φάσεις για τα πανελλήνια σχολικά πρωταθλήματα 2020.  Η φωτογραφία από τους παγκρήτιους σχολικούς που έγιναν το σαββατοκύριακο στην Αμμουδάρα Γαζίου.  Τα σχολικά πρωταθλήματα Αττικής θα γίνουν στις 13-15/03/2020 στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Αγ. Αναργύρων και οι προκηρύξεις στο σάιτ της ΕΣΣΝΑ εδώ


Φ013. Από το πρώτο ματς Κάρποβ – Κασπάροβ το 1984, ο διαιτητής εξετάζει την καρέκλα του Ανατόλι Κάρποβ. Οπότε και μια πρόταση ταινίας (με πολύ σκάκι στην υπόθεση): Οι δώδεκα καρέκλες του Μελ Μπρουκς (1970). Σύνδεσμος imdb εδώΈνας πρώην αριστοκράτης, που έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στο σοβιετικό καθεστώς, μαθαίνει ότι σε μια από τις δώδεκα καρέκλες της τραπεζαρίας που είχε κάποτε κρύβεται ένας θησαυρός. Έτσι, αρχίζει να ταξιδεύει σε όλη τη Ρωσία, με σκοπό να εντοπίσει την πολύτιμη καρέκλα.


Φ014. Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε έγινε στην Ιρλανδία το 27ο διεθνές όπεν Bunratty Masters. Νικητής ήταν ο Νάιτζελ Σορτ με 5/6. Σε άρθρο του chess.com εδώ μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό ρεπορτάζ του Πίτερ Ντόγκερς και να δείτε με μικρή ανάλυση την παρτίδα Σορτ – Χορτ 1-0 (18 κινήσεις).


Φ015. Η 15χρονη Ειρήνη Εργαζάκη σε ρεπορτάζ του ΚρήτηTV, το βίντεο εδώ


Φ016. Αναγνωρίζετε το ζευγάρι της σκηνής;