Η Μαρία Σαράποβα σε σκακιστική φωτογραφία που είναι ευτυχισμένη: η πιο διάσημη σταρ του τένις, η καλύτερη στα κορτ, η πιο ακριβοπληρωμένη και πανέμορφη -κλάσης τοπ μόντελ.

Την Τετάρτη η 32χρονη Ρωσίδα ανακοίνωσε ότι θα κρεμάσει την αγωνιστική ρακέτα που την έφερε στην 1η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, της χάρισε πέντε τίτλους Γκραν Σλαμ, 36 τίτλους σε επίπεδο WTA και ένα ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο. Η λαμπρή καριέρα είχε αρχίσει όταν σε ηλικία 17 ετών κέρδισε το Ουίμπλεντον, ενώ η πτώση το 2016, όταν βρέθηκε θετική στην ουσία Meldonum, το οποίο είχε μόλις συμπεριληφθεί στις απαγορευμένες ουσίες και η Ρωσίδα, όπως είπε, δεν το γνώριζε. Επέστρεψε στα κορτ το 2017, και χορηγοί και φίλαθλοι βρέθηκαν και πάλι στο πλευρό της. Η «Μάσα» όμως δεν ήταν η ίδια. Mία καθοδική πορεία, καθώς είχε πέσει στην 369η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Η Ρωσίδα καλλονή (και με ύψος 1.88) απασχόλησε ιδιαίτερα τον διεθνή Τύπο και έδειχνε ότι δεν κατάφερε ποτέ να διαχειριστεί την υπερπροβολή σε σχέση με τον πρωταθλητισμό.
* Τα στοιχεία για τη δήλωση αποχώρησης της Σαράποβα από τον αθλητισμό είναι από την είδηση της Καθημερινής και η σκακιστική φωτογραφία από το σάιτ virgin.com