Ο ποταμός Ληθαίος, με τις 13 γέφυρες, διασχίζει την πόλη των Τρικάλων. Στις όχθες του, κατά τον Στράβωνα, γεννήθηκε ο Ασκληπιός. «Έτερος δ’ εστί Ληθαίος ποταμός ο περί Τρίκκην εφ’ω ο Ασκληπιός γεννηθήναι λέγεται».

*** Το 52ο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών και το 43ο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα 21 έως 27 Απριλίου στα Τρίκαλα.

*** Φυσικά, δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχτεί η έκτακτη κατάσταση που διαμορφώνεται παγκοσμίως και ποιες διοργανώσεις θα εξαιρεθούν από χρονική μετάθεση, όμως οι διοργανωτές είναι υποχρεωμένοι να προχωρούν τις προετοιμασίες – και στα Τρίκαλα φαίνεται τις προχωρούν με φροντίδα για μια άρτια διοργάνωση.
*** Το τουρνουά είναι χωρίς οργανωτικό παράβολο και οι πρώτοι σε άνδρες και γυναίκες αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στο κλειστά πρωταθλήματα Ελλάδας Ανδρών & Γυναικών της επόμενης χρονιας 2021.
*** Η αίθουσα αγώνων είναι στο κέντρο της πόλης, ανήκει στην εταιρεία «Όλυμπος» που είναι ο υποστηρικτής των αγώνων, και είναι μεγαλύτερης χωρητικότητας και άνεσης από πέρυσι. Παράλληλα με τους αγώνες έχουν προγραμματιστεί παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ξεναγήσεις στην πόλη, face painting με σκακιστικές φιγούρες.

*** Η προκήρυξη των αγώνων και όλες οι χρηστικές πληροφορίες υπάρχουν σtο site www.u20chess2020trikala.gr