*** Το Διεθνές Σκακιστικό Φεστιβάλ στην Χερσόνησο Κρήτης (2 έως 16 Απριλίου) που περιλάμβανε:
– Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σχολείων
– Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών
– Τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα γρήγορου χρόνου Προεφήβων & Νέων
Θα επαναπρογραμματιστεί για μετά τις 15 Ιουνίου. Η κοινή ανακοίνωση των διοργανωτών FIDE και ΕCU εδώ

*** Τα Ευρωπαϊκό Ατομικό Πρωτάθλημα Βετεράνων που ήταν προγραμματισμένο για τις 17 έως τις 27 Απριλίου στην Πολωνία, ανακοίνωση εδώ

*** Οι επόμενες αγωνιστικές της Μπουντεσλίγκα στη Γερμανία πληροφορίες εδώ

*** Όλες οι διοργανώσεις της Ασιατικής Ομοσπονδίας έως το τέλος Ιουνίου, ανακοίνωση εδώ

*** Πάρα πολλές διοργανώσεις χωρών, έναν ενδεικτικό κατάλογο θα βρείτε στο λινκ στο τέλος της ανάρτησης.

Το Τουρνουά των Διεκδικητών για τις 16 Μαρτίου στο Γιεκατερίνμπουργκ της Ρωσίας (17 Μαρτίου ο 1ος γύρος) θα διεξαχθεί παρά τον σκεπτικισμό που επικράτησε και την αποχώρηση του Ρατζάμποβ. Στις 12 Μαρτίου η FIDE ανακοίνωσε τα μέτρα προφύλαξης που θα ισχύουν στη διάρκεια της διοργάνωσης και τα οποία μπορείτε να δείτε στη δημοσίευση με το λινκ που βρίσκεται στο τέλος της ανάρτησης.

Επίσης δεν έχει μετατεθεί το κλειστό GRENKE στη Γερμανία (9-13 Απριλίου) με τη συμμετοχή του Κάρλσεν, αλλά για τα αντίστοιχα όπεν (11-20 Απριλίου προγραμματισμένα), που σε ανυποψίαστες εποχές συγκέντρωναν 2.000 σκακιστές, με βάση την κοινή λογική είναι ζήτημα λίγου χρόνου να ανακοινωθεί η ματαίωσή τους ή η μετάθεσή τους.

Τέλος η Ομοσπονδία Σκακιού των ΗΠΑ δεν έχει μεταθέσει από το καλεντάρι της τα εθνικά ατομικά πρωταθλήματα που είναι προγραμματισμένα για τις 9 έως τις 23 Απριλίου στο Σεντ Λιούις, ωστόσο, και εδώ με βάση τη λογική και με δεδομένο ότι οι αγώνες Μαρτίου αναβλήθηκαν, είναι πιθανότατο να μην γίνουν τον Απρίλιο τα πρωταθλήματα.

*** Δημοσίευση του Π. Ντόγκερς στο chess.com που θα ανανεώνεται συχνά με λίστες τουρνουά που ακυρώνονται στις προγραμματισμένες τους ημερομηνίες εδώ