(φωτ. από το σάιτ της Chessbase)

Κανείς δεν ξέρει αν η τόσο βέβαιη απόφαση της FIDE να μην μεταθέσει το τουρνουά των Διεκδικητών, στον καιρό της αρχής της πανδημίας όπου μπορεί να εξελιχτεί ως η χειρότερη κρίση του νέου αιώνα, όπου ακόμη με λίγες εξαιρέσεις οι αθλητικές διοργανώσεις ακυρώνονται, είναι μια λογική απόφαση. Ακόμα και για συμβολική σκοπιμότητα, αν είναι λογική.  Πάντως όλα είναι έτοιμα και ο 1ος γύρος στο Γιεκατερίνμπουργκ της Ρωσίας θα αρχίσει σήμερα στη 1 μ.μ. ώρα Ελλάδας.

Ο νικητής του τουρνουά των Διεκδικητών, θα διεκδικήσει στο τέλος αυτής της χρονιάς από τον κάτοχο Μάγκνους Κάρλσεν, σε ματς, τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Συμμετέχουν οι εξής 8 σκακιστές:
Καρουάνα (ΗΠΑ, έλο 2842)
Ντιγκ Λιρέν (Κίνα, 2805)
Γκριστσούκ (Ρωσία, 2777)
Νεπομνιάτσι (Ρωσία, 2774)
Βασιέ-Λαγκράβ (Γαλλία, 2767)
Χίρι (Ολλανδία, 2763)
Βαγκ Χάο (Κίνα, 2758)
Αλεξέενκο (Ρωσία, 2704)

Οι αγώνες θα γίνουν με πουλ διπλών συναντήσεων 17-19, 21-23, 25-27, 29-31 Μαρτίου καθώς και 2-3 Απριλίου και θα αρχίζουν στη 1 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας (με την εξαίρεση του τελευταίου γύρου που θα αρχίσει μια ώρα νωρίτερα).

Το skakistiko θα προσπαθεί να παρακολουθεί τη διοργάνωση με σχετικά συχνές αναρτήσεις και ενημέρωση στα σχόλια των αναρτήσεων, ενώ μπορείτε για γρήγορη πρόσβαση να βλέπετε ζωντανά τις παρτίδες και από την υποσελίδα του σάιτ μας Ζωντανές Μεταδόσεις 

*** Το επίσημο σάιτ με όλες τις πληροφορίες και ζωντανή μετάδοση παρτίδων με λάιβ σχολιασμό https://en.candidates-2020.com/main

Ως κορυφαίο σκακιστικό γενονός φυσικά το τουρνουά θα καλυφθεί επαρκώς και από τα μεγάλα διεθνή σκακιστικά πόρταλ. Κατά διαστήματα, πληροφοριακά ενδεικτικά λινκ στο χώρο των σχολίων.