Φ033. Η φωτογραφία αυτή δημοσιεύτηκε στο επίσημο Flickr της FIDE και μετά από κατακραυγή στο ίντερνετ, κατέβηκε σε λιγότερη από μια ώρα. Η Διεθνής Ομοσπονδία Σκακιού έγινε δηλαδή στρουθοκάμηλος, που κρύβει το κεφάλι στην άμμο και πιστεύει πως κρύβεται ολόκληρη. Ήταν η τελετή έναρξης στο Τουρνουά των Διεκδικητών στο Γιεκατερίνμπουργκ. Η Ρωσία λόγω της διάδοσης του covid-19 ανέστειλε σήμερα αθλητικές διοργανώσεις με “τιμητική” εξαίρεση του τουρνουά των Διεκδικητών. Πάλι διαπρέπει το σκάκι.


Φ034. Το chess.com δεν ξέρουμε αν τελικά ρωτάει για να μάθει ή αν σαρκάζει. Υποθέτω κάτι ενδιάμεσο. Οπότε εγώ θα διάλεγα, επιστρατεύοντας την λίνγκουα των πολιτικών δημοσκοπήσεων για την καθολική αρνητική ψήφο, τον “κανένα”.


Φ035. Το NBA διακόπηκε κι αυτό. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τηρεί εθελοντική καραντίνα και δημοσιεύει φωτογραφία που παίζει σκάκι στο σπίτι του, με την σύντροφό του.


Φ036. Ματ σε 2 κινήσεις (Hultbeg, 1941), πολύ απλό.


Φ037. Η WIM Αριάν Καοίλι, σύζυγος του Λέβον Αρονιάν, νοσηλεύεται στο Εριβάν της Αρμενίας σε σοβαρή κατάσταση μετά από τροχαίο δυστύχημα αλλά το ελπιδοφόρο νέο είναι ότι απόψε μαθεύτηκε πως διέφυγε τον κίνδυνο για τη ζωή της.


Φ038. Από το τουρνουά του Βέικ ααν Ζέι, 1978. Ποιος είναι ο γκρανμέτρ της κομμένης στο πάνω μέρος φωτογραφίας;


Φ039. Ο Χικάρου Νακαμούρα δηλώνει πως στην παρούσα γενικότερη κατάσταση δεν νοιάζεται που τουλάχιστον ως το τέλος του Μαϊου δεν θα παίξει σε αγώνες και αναδεικνύεται σε σταρ των live shows του ίντερνετ.

***Τα προηγούμενα αρχεία της Φωτορροής εδώ