Απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών ο Κώστας Αλεξίου, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (έφορος ανάπτυξης), ενεργός σκακιστής του «Σκακιστάκου» Πτολεμαΐδας, ο ιστορικός πρωτεργάτης και η ψυχή της διάδοσης του σκακιού στην Πτολεμαΐδα καθώς και στην ευρύτερη κεντρική και δυτική Μακεδονία.

Η ανακοίνωση στο σάιτ της ΕΣΣΚΕΔΥΜ είναι η ακόλουθη:

Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντροδυτικής Μακεδονίας, αποχαιρετά το iδρυτικό της μέλος και Έφορο Αγώνων της, ενεργό σκακιστή Κωνσταντίνο Αλεξίου, που έφυγε πρόωρα και ξαφνικά από κοντά μας, σε ηλικία 61 ετών.
Ο Κώστας Αλεξίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΣΟΠ Πτολεμαίος από το 1979 και δημιουργός των άλλων δύο Σκακιστικών Συλλόγων της Πτολεμαΐδας, της Σκακιστικής Ακαδημίας «Σκακιστάκος» και του Δούρειου Ίππου.
Διετέλεσε για πολλά χρόνια Πρόεδρος και Γραμματέας του Πτολεμαίου, και αγωνίστηκε ως βασικό στέλεχος των ομάδων Πτολεμαίος και Δούρειος Ίππος. Ήταν αξιολογημένος Διαιτητής Α” κατηγορίας και Προπονητής της FIDE.
Η αγάπη του και η ενασχόλησή του με το Σκάκι τον οδήγησε να ενώσει τους Σκακιστικούς Συλλόγους εννέα νομών της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και να αποτελέσει ιδρυτικό στέλεχος και πρώτο πρόεδρο της ΕΣΣΚΕΔΥΜ.

Ξόδεψε ανιδιοτελώς χιλιάδες ώρες από τον προσωπικό του χρόνο, για την ανάπτυξη του Σκακιού και ήρθε σε επαφή και συνεργασία με όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, για την ανάδειξη του αθλήματος.
Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΟ μέχρι και σήμερα και Έφορος Αγώνων Ανάπτυξης του Σκακιού τα τελευταία χρόνια. Με ενέργειές του ιδρύθηκε η Σκακιστική Ακαδημία Πτολεμαΐδας και πιστοποιήθηκε από την FIDE, μέσα στις 10 πρώτες παγκόσμια πιστοποιημένες ακαδημίες.
Ως διευθυντής σπουδών και επιστημονικός υπεύθυνος, ίδρυσε το Τμήμα Προπονητών Σκακιού στο ΙΕΚ Παιδείας στην Πτολεμαΐδα και δίδαξε σε αυτό, πιστοποιώντας προπονητές  από όλη την Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.
Μέχρι και το τέλος, αγωνιζόταν με την ομάδα του «Σκακιστάκου» Πτολεμαΐδας και αποτελούσε το παράδειγμα αγωνιστικού ήθους και οργανωτικού σχεδιασμού.
Επέβλεπε και συντόνιζε την ανάπτυξη του Σκακιού σε όλη την ΕΣΣΚΕΔΥΜ και ανέδειξε πλήθος αξιόλογων σκακιστών και σκακιστριών. Για την Πτολεμαΐδα και την ΕΣΣΚΕΔΥΜ ο Κώστας Αλεξίου δεν υπηρετούσε μόνο, το Σκάκι. ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΚΑΚΙ
Γι αυτό και όλα τα μέλη της Σκακιστικής οικογένειας, τον αποχαιρετούμε με βαθιά συγκίνηση και άπειρη ευγνωμοσύνη.
Καλό ταξίδι φίλε, δάσκαλε και σκακιστή Κώστα Αλεξίου.
Στάθης Θεοφυλακτίδης

*** Ανακοίνωση εξέδωσε επίσης η ΕΣΟ, σύνδεσμος εδώ