Διαδικτυακές εκπομπές για το σκάκι
Ένας μεγάλος σκακιστής, ο Κερκυραίος γκραν μετρ και τέσσερις φορές πρωταθλητής Ελλάδας Σπύρος Σκέμπρης, συζητάει διαδικτυακά με τη Μαριάννα Στεφανίδη για τα πρώτα του σκακιστικά βήματα, για το παγκόσμιο μετάλλιο που έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για τους αγώνες με την Εθνική μας, για τις επιτυχίες του σε διεθνές επίπεδο!
Οι χρήστες του διαδικτύου θα έχουν την ευκαιρία να τον δουν να αναλύει παρτίδες του με το ιδιαίτερο προσωπικό του στυλ, ενώ η Μαριάννα επιφυλάσσει και μία έκπληξη!
Η πρώτη σκακιστική εκπομπή, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των αφιερωμάτων στις Σκακιστικές Ολυμπιάδες από την εφημερίδα «Αυγή», θα μεταδοθεί την Παρασκευή 29/1, στις 8 το βράδυ, από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης https://www.facebook.com/mstefanidi και https://www.facebook.com/chessArenas.
Θα ακολουθήσουν και άλλες, ενημερωθείτε από τους πιο πάνω συνδέσμους.
February 2nd, 2021 at 08:52
Αποκαλυπτικός, με χιούμορ και αυτοσαρκασμό ο Σπύρος Σκέμπρης στην πρώτη εκπομπή της Μαριάννας Στεφανίδη, μίλησε για την τυχαία πρώτη επαφή με το σκάκι, για τη γρήγορη ανέλιξη, για καλές και κακές φάσεις στην πορεία του και για επεισοδιακές στιγμές με συμπαίκτες του στην Εθνική.
Με γλαφυρό τρόπο ανέλυσε παρτίδες του από το https://lichess.org/study/HoTR6mWp.
Η πρώτη εκπομπή (https://www.facebook.com/chessArenas/videos/208685097646343), είχε δύο χιλιάδες προβολές και δεκάδες ενδιαφέροντα σχόλια.
Η δεύτερη ζωντανή εκπομπή με τον Κερκυραίο γκραν μετρ θα μεταδοθεί την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ από τη σελίδα της Μαριάννας Στεφανίδη (https://www.facebook.com/mstefanidi), καθώς και από τη σελίδα «Παίζουμε Σκάκι On Line» (https://www.facebook.com/chessArenas).
March 24th, 2021 at 12:31
Στην σημερινή εκπομπή, 20.00 το απόγευμα, η ταπεινότητά μου και η Μαριάννα θα μιλήσουμε για σπουδές, την πιο προσιτή και αγαπημένη κατηγορία σκακιστικών προβλημάτων. Όσοι πιστοί προσέλθετε. Κι όσοι άπιστοι, επίσης.
https://www.facebook.com/panagiotis.konidaris.52/
(https://www.facebook.com/chessArenas).
March 25th, 2021 at 21:55
Εδώ, οι δεκαεννέα σπουδές που παρουσιάστηκαν στη χθεσινή εκπομπή. Δεν τον γλυτώσαμε τον Μιτροφάνωφ… Και εις ανώτερα με Γκάμνιτσερ την επόμενη φορά 😀
Με την ευκαιρία, ξαναδιάβασα το βιωματικό γράφημα για τον πρώτο έλληνα συνθέτη σπουδών. Πολύ θα ήθελα να έβλεπα εκείνη τη σπουδή του Κασπαριάν για την οποία γίνεται λόγος ότι ανασκεύασε ο δαιμόνιος νυδρίτης, και την ανασκευή της ανασκευής της από τον συνθέτη της· χλωμό, φοβάμαι.
March 29th, 2021 at 15:33
Ευχαριστούμε, πάντως ο σύνδεσμος για τις σπουδές στο lichess δείχνει “Sorry! This study is private, you cannot access it.”
March 31st, 2021 at 12:32
@Ανωνυμος
Νομίζω ότι το λινκ αποκαταστάθηκε,μετά από παρέμβαση του Καλοπροαίρετου Σπαραφουτσίλε, είχε πράγματι ξεχαστείαπό την Μαριάννα στο private. Ζητώ συγγνώμη.
April 7th, 2021 at 12:23
Μήπως θα μπορούσατε να βάλετε τις εκπομπές και σε κάποια άλλη πλατφόρμα για όσους δεν έχουμε facebook; πχ Soundcloud, mixcloud, youtube που δεν χρειάζεται εγγραφή για να τις ακούσουμε.
Μπράβο για την προσπάθεια!
August 18th, 2021 at 17:08
“Το ότι είσαι ταλαντούχος δεν σημαίνει ότι κέρδισες κάτι. Σημαίνει ότι έχεις να δώσεις κάτι πίσω. ”
(Καρλ Γιουνγκ)